Παρά τις διαρκείς διαφωνίες γύρω από το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο Β. Σόιμπλε εκτιμά ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει την εκταμίευση νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος δανεισμού.
 
Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου των G7, στο Μπάρι της Ιταλίας, ότι η αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας ενισχύθηκε. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, «πιστεύω ότι ήρθαμε πάλι λίγο πιο κοντά στον στόχο». Άφησε πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση όλων των λεπτομερειών, προκειμένου να καταστεί εφικτή η συμφωνία για την Ελλάδα, στο επικείμενο Eurogroup της 22ας Μαΐου.
 
Την Παρασκευή, το ζήτημα της Ελλάδας συζητήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των G7. Σε δηλώσεις της η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επαναδιατύπωσε τη σταθερή απαίτηση του Ταμείου για σαφείς δεσμεύσεις, που να αφορούν τη λήψη μέτρων εκ μέρους των ευρωπαίων δανειστών της Ελλάδας, με στόχο την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, επιτρέποντας έτσι στο ΔΝΤ να συμμετάσχει ενεργά στο ελληνικό πρόγραμμα. Οι νέες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ ήταν ενδεικτικές της διάστασης απόψεων που εξακολουθεί να επικρατεί μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου, στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.