Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Σολτς ανέφερε σε φόρουμ πολιτών στο Πότσνταμ, κοντά στο Βερολίνο, πως η κυβέρνηση εργάζεται για την προσέλκυση αλλοδαπών εργαζομένων.

Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε τον περασμένο μήνα στα σχέδια για μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού νόμου, καθώς το Βερολίνο επιδιώκει να ανοίξει την αγορά εργασίας.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θέλει να ενισχύσει τη μετανάστευση και την κατάρτιση για την αντιμετώπιση της έλλειψης δεξιοτήτων που επιβαρύνει τη γερμανική οικονομία σε μια περίοδο αποδυνάμωσης της ανάπτυξης, με τη γήρανση του πληθυσμού να συσσωρεύει πιέσεις στο δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Ο Σολτς πρόσθεσε πως η τρέχουσα αύξηση του πληθυσμού, που οφείλεται εν μέρει στην αύξηση της μετανάστευσης, σημαίνει ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να μην αυξήσει τις συνταξιοδοτικές εισφορές πριν από το τέλος της θητείας της το 2025.

Η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πληθυσμός πιθανότατα θα αυξηθεί κατά 1 εκατομμύριο, φτάνοντας στα 84 εκατομμύρια φέτος, λόγω της μετανάστευσης από την Ουκρανία. Θα μπορούσε να φτάσει τα 90 εκατομμύρια τις επόμενες δεκαετίες, αν η μετανάστευση είναι υψηλή, πρόσθεσε.