Όπως αναφέρει το Σωματείο, «οι επιπτώσεις της απόφασης, είναι διπλά και τριπλά πιο βαριές για τις γυναίκες που δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για να ξεπεράσουν τις απαγορεύσεις και να ταξιδέψουν σε μια άλλη Πολιτεία, παρακάμπτοντας τα εμπόδια που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο».

Το Σωματείο αναφέρεται στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις η οποία, όπως επισημαίνει, «δείχνει ότι η αντίδραση και ο σκοταδισμός είναι η φυσική εξέλιξη ενός συστήματος που στηρίζεται στην αδικία και την εκμετάλλευση. Ενός συστήματος που στην προσπάθειά του να διαφυλάξει την κερδοφορία των λίγων θα θρέφει και θα καλλιεργεί ό,τι πιο αντιδραστικό και οπισθοδρομικό, τραβώντας την κοινωνία προς τα πίσω».

Σύμφωνα με το Σωματείο, αυτή η απόφαση οδηγεί πολλές γυναίκες από τα εργατικά και λαϊκά στρώματα να αναγκάζονται να καταφύγουν σε πρακτικές που εκθέτουν την υγεία, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, τη στιγμή που, όπως τονίζεται, «παράγεται ασύλληπτος πλούτος και η επιστήμη κάνει άλματα και μπορεί να λύσει τεράστια προβλήματα της κοινωνίας, οι εργαζόμενοι ζούμε την κλιμάκωση του αυταρχισμού, της καταστολής, της αντιδραστικοποίησης».

«Το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση κατακτήθηκε ως συνέχεια μεγάλων εργατικών και κοινωνικών αγώνων για την ισοτιμία και τα δικαιώματα των γυναικών. Δεν θα γυρίσουμε στον Μεσαίωνα! Υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα δικαιώματα των γυναικών! Δυναμώνουμε τον αγώνα για να τραβήξει η κοινωνία προς τα μπρος και να στείλει αυτούς στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου.