Στη σύλληψη ιερέα που ήταν εφημέριος στην περιοχή του Βάλτου Αγρινίου προχώρησαν οι αρχές του Αγρινίου μετά από σταδιακά αυξανόμενες καταγγελίες ενηλίκων πλέον γυναικών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα του τοπικού karvasaras.gr, το ανατριχιαστικό χρονικό της δράσης του ιερέα, ξεκίνησε να ξετυλίγεται όταν μια ενήλικη πλέον γυναίκα κατήγγειλε ότι ο 49χρονος πλέον ιερέας κακοποίησε σεξουαλικά την ίδια και την αδελφή της το 2007, που βρίσκονταν σε ηλικία 13 και 8 ετών. Μάλιστα, ο ιερέας φέρεται να είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της μητέρας των δύο κοριτσιών, που επισκεπτόταν συχνά τον ιερέα μαζί με τις κόρες της και εκμεταλλευόμενος αυτή την εμπιστοσύνη κατάφερε να αποπλανήσει και να βιάσει την 13χρονη κοπέλα ενώ κακοποίησε την 8χρονη αδελφή της, σύμφωνα με τη μαρτυρία της μίας εκ των δύο γυναικών, που μεταφέρει το δημοσίευμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα του lawandorder.gr, o  ιερέας φέρεται να ήταν θείος των κοριτσιών αλλά και πνευματικός τους.

Την ίδια ώρα, δύο ακόμη καταγγελίες εναντίον του ίδιου ιερέα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, με ρεπορτάζ της ΕΡΤ να αναφέρει ότι δύο ενήλικες πλέον κοπέλες, κατήγγειλαν στις αρχές ότι ο 49χρονος ιερέας τις αποπλάνησε όταν οι ίδιες ήταν 14 και 17 ετών και τις κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα προχωρούσε συστηματικά σε ασελγείς πράξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κίνημα MeToo και τα περιστατικά που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το προηγούμενο χρονικό διάστημα φαίνεται πως αποτέλεσαν κινητήριο δύναμη των δύο γυναικών προκειμένου να προχωρήσουν στην καταγγελία, καθώς η έως τώρα διστακτικότητά τους οφειλόταν στην πιθανή κατακραυγή της μικρής τοπικής κοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι ο ιερέας φέρεται να προχωρούσε συχνά σε αλλαγή των ενοριών στις οποίες λειτουργούσε, καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο τρόπος που δρούσε είχε εγείρει τις υποψίες των συζύγων των γυναικών και κοριτσιών που προσέγγιζε.

Όπως μεταφέρει πλήθος δημοσιευμάτων, ο 49χρονος άνδρας, που έχει πλέον συλληφθεί και κρατείται στην ασφάλεια, βαρύνεται με κατηγορίες για κατά συρροή βιασμό ανηλίκων, ασελγείς πράξεις και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς κατά τη διενέργεια της έρευνας από την Ασφάλεια Αγρινίου και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε δύο οικίες του βρέθηκε στον υπολογιστή και το τάμπλετ του υλικό παιδικής πορνογραφίας. Αναμένεται να οδηγηθεί σύντομα στην εισαγγελία Αγρινίου.