«Τη στιγμή που σήμερα στη Θεσσαλονίκη αντιστοιχεί σε κάθε έναν πολίτη 1,6 τετραγωνικό μέτρο πρασίνου, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέτει ως ελάχιστο όριο τα 9 τμ, η δημοτική Αρχή της πόλης έχει προγραμματίσει το κόψιμο συνολικά 4.000 δέντρων, χωρίς να έχει προηγηθεί αυτοψία και τεχνική έκθεση για τον κάθε ένα από αυτά», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος της περιβαλλοντικής ομάδας «SOSε τα Δένδρα», Ελένη Ιωαννίδου.

«Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί μία συστηματική δασοκτονία, ενώ με την καρατόμηση/βαθύ κλάδεμα δεκάδων χιλιάδων ακόμη δέντρων, προκαλεί ουσιαστικά το σάπισμα σε αυτά και τα καθιστά πιο ευάλωτα σε ασθένειες και μύκητες», υπογραμμίζει η ίδια προσθέτοντας πως «κόβουν με αμείωτη ένταση όταν θα έπρεπε να προχωρούν στη δενδροφύτευση περί των 4.000 κενών δενδροδόχων της πόλης».

Η κ. Ιωαννίδου σημειώνει ότι το σχέδιο του δήμου αφορά σε συνολικό κόψιμο 4.000 δέντρων και στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. «Εκτελούν τα “εγκληματικά” τους σχέδια, γνωρίζοντας ότι εκδικάζονται στις 2/5 τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η περιβαλλοντική ομάδα», συμπληρώνει.