Προβληματισμένος σχετικά με ύποπτο κρούσμα κορονοϊού που κατέφθασε στην Ελλάδα πριν λίγες μέρες έχοντας μαζί του αρνητικό μοριακό τεστ, εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής συζήτησε την περίπτωση Ρώσου 65χρονου τουρίστα ο οποίος ήρθε στις 29 Μαΐου στην Ελλάδα έχοντας παρουσιάσει αρνητικό PCR τεστ, ενώ ήταν συμπτωματικός.

Ο άνδρας είχε δύσπνοια, πυρετό και βήχα και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ενώ ο καθηγητής τόνισε πως «πάει καλά, αλλά είναι σε σταθερή κατάσταση» και ανέφερε πως έχει ενημερωθεί και η ρωσική πρεσβεία.

Ερωτήματα εγείρονται σχετικά με την αυθεντικότητα του τεστ, καθώς σύμφωνα με τον καθηγητή είναι δύσκολο ο άνδρας να είναι τόσο γρήγορα συμπτωματικός από τη στιγμή που είχε αρνητικό μοριακό τεστ λιγότερο από τρεις μέρες πριν, με τον ΕΟΔΥ να το ερευνά.

Τέλος, ο Ν. Καπραβέλος με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, έθεσε το ζήτημα της εισαγωγής των μεταλλάξεων στην Ελλάδα, καθώς αναμένοντας χιλιάδες τουρίστες το φετινό καλοκαίρι, ο κίνδυνος του να καταφθάσουν από όλο τον πλανήτη μεταλλάξεις του κορονοϊού, θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο το να διατηρηθεί το τρίτο κύμα το οποίο «δε λέει να φύγει, αν και έχει αργή αποκλιμάκωση», αλλά να ανοίξει η πόρτα στο τέταρτο κύμα.