Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ είναι λογικό όλοι οι δημοσιογράφοι να ανήκουν στην ίδια Γενική Διεύθυνση, αλλά με σαφώς διακριτό και καθορισμένο αντικείμενο εργασίας, ανάλογα με το μέσο που υπηρετούν (ραδιόφωνο / τηλεόραση / διαδίκτυο).

Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΣΗΕΑ παρατηρεί:

1. Επιβεβλημένη η επιστροφή της Διεύθυνσης Αθλητικού Περιεχομένου στην φυσική της θέση, δηλαδή στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης. Η αθλητική δημοσιογραφία δεν μπορεί να περιορίζεται σε… θέαμα εντασσόμενη στη Γενική Διεύθυνση Προγράμματος, η οποία αφορά μη ενημερωτικό περιεχόμενο. Πολύ περισσότερο καθώς «όλοι όσοι υπηρετούν το αθλητικό περιεχόμενο είναι δημοσιογράφοι».

2. Το ραδιόφωνο πρέπει να αποτελεί διακριτή οργανωτική μονάδα επιπέδου διεύθυνσης στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης. Η οριζόντια διάρθρωση που επιχειρείται φθάνει σε σημείο να εξαφανίζει οργανωτικά τα ραδιόφωνα. Η ΕΡΑ1 και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ δεν υπάρχουν οργανωτικά. Ούτε καν σε επίπεδο τμήματος! Χρειάζονται αυτονομία και όχι υποβάθμιση. Η προτεινόμενη διάρθρωση, εκτός από υποβάθμιση, προοιωνίζεται οργανωτικό χάος και για την τηλεόραση και για το ραδιόφωνο. Η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να αποδεχτεί μεγάλες δεξαμενές δημοσιογράφων που θα χρησιμοποιούνται εκ περιτροπής για να καλύψουν ανάγκες κατά το δοκούν και στα τρία μέσα. Οι συνέργειες πρέπει να διευκολύνονται και αυτό υπηρετεί η ενιαία Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης, λειτουργούν όμως ακόμη και σήμερα που οι δημοσιογράφοι είναι κατακερματισμένοι σε τρεις Γενικές Διευθύνσεις.

3. Αναβάθμιση του διαδικτυακού περιεχομένου σε Διεύθυνση και διάρθρωσή του σε τμήματα ανάλογα με τις διακριτές του λειτουργίες. Δηλαδή τη ροή Ειδήσεων, το πρωτότυπο περιεχόμενο και τα social media.

Η ΕΣΗΕΑ επιφυλάσσεται έως την αναλυτική περιγραφή και τα περιγράμματα των θέσεων εργασίας, προκειμένου να επανέλθει.