Το Der Spiegel επισημαίνει επίσης πως αυτή η πρόταση αφαιρέθηκε από την έκθεση λόγω πιέσεων από τη γερμανική κυβέρνηση.
Παράλληλα, το γερμανικό περιοδικό, επικαλούμενο στέλεχος της ΕΚΤ, αναφέρει πως η κεντρική τράπεζα εκτιμά πως η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ανταλλαγή χρέους θα είναι χαμηλή, γεγονός που θα οδηγήσει στην ενεργοποίηση των συλλογικών ρητρών δράσης (CACs).
Παράλληλα, ακούστηκαν και πάλι φωνές υπέρ της εξόδου της Ελλάδας. Ο Μάρκους Ζέντερ, υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας και στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), κάλεσε για ένα «σχέδιο Β» για συντεταγμένη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να δοθεί τρίτο πακέτο στήριξης.
Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων θα συμβάλει ουσιαστικά στη διευκόλυνση της χρηματοδότησης της Ελλάδας από τον επίσημο τομέα και θα βοηθήσει τη χώρα να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να θέσει τις βάσεις για την οικονομική της ανάκαμψη, δηλώνει το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτο. Υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του την «σθεναρή υποστήριξή» του στις συμφωνίες που έχουν γίνει, σημειώνοντας πως η τελική απόφαση για συμμετοχή στο «κούρεμα» βαρύνει τον κάθε επενδυτή.
Εν τω μεταξύ, εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσουν και τα ΔΣ των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην ανταλλαγή ομολόγων.
Αύριο, εξάλλου, το Δημόσιο θα δανειστεί μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, ύψους 875 εκατ. ευρώ.