Σχετικά με την υπόθεση Καϊλή ο κ. Σπυρόπουλος υπογράμμισε: «Με στεναχωρεί και με θλίβει να υπάρχουν υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών γιατί προδίδουν την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Πρόσθεσε ότι η Εύα Καϊλή λειτούργησε ως δούρειος ίππος της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Αποτυπώνει μια πραγματικότητα που ήξεραν οι περισσότεροι στις Βρυξέλλες. Και στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και στο ΕΛΚ. Είναι γνωστές και οι παρεμβάσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη υπέρ της κας Καϊλή προκειμένου να εκλεγεί Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Κυρίως όμως είναι γνωστές οι παρεμβάσεις της ίδιας για να υποβαθμιστεί το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε.

«Ο κ.Μητσοτάκης έπαθε “σύνδρομο Τσίπρα”. Να μας απαντήσει η Κυβέρνηση για τις φερόμενες παρεμβάσεις του κ. Ντογιάκου στην έρευνα της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις των Τ. Τέλλογλου και Γ. Κύρτσου» σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος επισημαίνοντας την αντίστιξη της απόπειρας παρέμβασης στη δικαιοσύνη τόσο από μέρους της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, με το έμπρακτο έργο του ΠΑΣΟΚ υπέρ της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

Ο κ. Σπυρόπουλος υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε τις ανεξάρτητες αρχές όπως η ΑΔΑΕ, τη Διαύγεια και το ΑΣΕΠ. «Στον αντίποδα η Νέα Δημοκρατία συντηρεί τα σκάνδαλα των Πάτσηδων και συνεχίσει τη συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων» κατέληξε μεταξύ άλλων.