«Εξασφαλίστε στον ΣΥΡΙΖΑ την ίασή του από τα πρόσωπα που τον πληγώνουν και τον μικραίνουν. Καταδικάστε τη συμπεριφορά τους στην πράξη. Πάρτε απόφαση άμεσα και καθαρά!» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε μία ομιλία με αρκετή ένταση και διακοπές από στελέχη του κόμματος.

«Δεν χρειάζονται μεγάλοι φάκελοι – όλα σε δημόσια θέα. Διαφορετικά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν.  Και μπορώ πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα να το κάνω με αίτημα του 15% των μελών. Θεσμικά, για σοβαρό θέμα λειτουργίας του κόμματος, όπως προβλέπει ρητά το καταστατικό» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Απευθυνόμενος σε όλους όσοι στήριξαν άλλους συνυποψηφίους δήλωσε ότι του είναι τελείως αδιάφορο και θα τους στηρίξει εφόσον δουλέψουν.

Κάνοντας έκκληση προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δήλωσε: «Δώστε μου την ευκαιρία την ευκαιρία να σας αποδείξω ότι το παρελθόν που έχετε εδώ μέσα μεταξύ σας θα μείνει εκεί στο παρελθόν. Όλοι έχουμε ένα κοινό. Κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει η 5η φάλαγγα της Νέας Δημοκρατίας.

Καταδικάζω απερίφραστα την τοξικότητα και δεν έχω ανάγκη από τέτοιους μηχανισμούς. Έχω ανάγκη από συνοδοιπόρους».

Νωρίτερα είχε ανεβάσει κι άλλο τους τόνους, φωτογραφίζοντας τα υπό διαγραφή στελέχη και προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο κοινό:

«Ένας που λέει ότι το κόμμα είναι επιθεώρηση και παραμένει. Ένας που λέει ότι μπήκε η ολιγαρχία και είναι στο κόμμα. Ένας που ανακοινώνει νέο κόμμα παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο και παραμένει. Αυτά τα στελέχη είναι στο δικό σας κόμμα. Πιστεύουν όλα αυτά για τον πρόεδρο τα στελέχη, τα μέλη και δεν φεύγουν. Και το ερώτημα είναι αν το επιτρέπετε. Σε άλλο κόμμα θα είχαν διαγραφεί μέσα σε λίγες ώρες».