Σύμφωνα με το Capital.gr, η εταιρεία Zofrank Holdings Co. Limited, συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη απέκτησε την πλειονότητα των περιουσιακών στοιχείων της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», με την προσφορά των 7 εκατ. ευρώ στον Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό να προκύπτει η υψηλότερη. Στη διεκδίκηση των τίτλων της εφημερίδας βρισκόταν και η εταιρεία Alter Ego συμφερόντων Μαρινάκη, με προσφορά 3,86 εκατ. ευρώ, η Cairo με 1,5 εκατ. ευρώ, και η Τεχνική Ολυμπιακή με 1,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αρχική εταιρεία της Ναυτεμπορικής έχει χωριστεί σε δύο μερη (Ομάδα Ενεργητικού Α’ και Β’). Το πρώτο μέρος, που αποτελείται από τα ακίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, περνούν στην εταιρεία Cairo Estate, εταιρεία συμφερόντων της τράπεζας Eurobank, έναντι αντιτίμου 4,15 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο, που απέκτησε η εταιρεία συμφερόντων Μελισσανίδη, όπως σημειώνει το e-tetradio.gr, περιλαμβάνει το πιεστήριο, τα μηχανήματα, τα μεταφορικά μέσα, τα έπιπλα, ο τίτλος της Ναυτεμπορικής και όλα τα σήματα που έχει κατοχυρώσει, το portal naftemporiki.gr και όλα τα domain names που έχει κατοχυρώσει, οι λογαριασμοί στα social media, το αρχείο, τα αποθέματα και οι απαιτήσεις των πελατών.

Σημειώνεται ότι η «Ναυτεμπορική» ιδρύθηκε το 1924 από τους αδελφούς Αθανασιάδη σηματοδοτώντας την εμφάνιση του οικονομικού τύπου στην Ελλάδα. Η πρώτη έκδοσή της ήταν με τον τίτλο «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον» στις 4 Απριλίου του 1924 με έδρα τον Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της κατοχής διέκοψε την έκδοσή της και επανεκδόθηκε στις 8 Μαρτίου 1945. Στις 2 Αυγούστου 1948 μετονομάστηκε σε «Ναυτεμπορική» και μετέφερε την έδρα της στη περιοχή της Κολοκυνθούς.