Οι συνταξιοδοτήσεις και οι μετακινήσεις των συναδέλφων τους σε άλλους περιοχές έχουν αφήσει το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης «γυμνό», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι τους καλοκαιρινούς μήνες καλούνται πλέον να εξυπηρετήσουν και τις ανάγκες της Χαλκιδικής.

«Από το 2004 έως σήμερα έχουν γίνει 1.585 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και, από αυτές, περίπου οι 850 έγιναν στην Αθήνα. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε Πρόδρομος Δεβελόγλου. Όπως είπε, τα 26 ασθενοφόρα με τα οποία δούλευε το ΕΚΑΒ προ 5ετίας πλέον είναι λιγότερα από 20 και τα 208 άτομα του πληρώματος, όπως είπε, θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 290.

«Καλούνται επίσης οι μαθητές του ΙΕΚ ΕΚΑΒ που βρίσκονται στο 5ο εξάμηνο και κάνουν την πρακτική τους να καλύψουν τα κενά του ΕΚΑΒ της Θεσσαλονίκης αμισθί», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Κοσμάς Τερζίδης. Ο ίδιος σημείωσε ότι, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για ενίσχυση του προσωπικού και του στόλου του ΕΚΑΒ, η σχετική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων δεν έχει ανοίξει ακόμη. «Αντί αυτού, βάζουν τους μαθητές να δουλέψουν. Είναι η χειρότερη λύση που θα μπορούσε να βρει το υπουργείο Υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά.