Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» που αναφέρεται σε «2ο ξέπλυμα ναζισμού», που εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας την εφημερίδα ότι «ξεπέρασε σε αθλιότητα ακόμα και την πολιτική της Κυβέρνησης».

Συγκεκριμένα, η Πειραιώς αναφέρει: Τα γκεμπελικά πρωτοσέλιδα της “Αυγής” ξεπέρασαν σε αθλιότητα ακόμα και την πολιτική της Κυβέρνησης. Πρόκειται ασφαλώς περί επιτεύγματος. Και εις κατώτερα.
 
Την ίδια ώρα, ο Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας το γεγονός μίλησε για «χυδαία επιχείρηση διχασμού της ελληνικής κοινωνίας». «Η πραγματικότητα για τους Έλληνες είναι δυστυχώς αδυσώπητη και κανείς και τίποτα δεν μπορεί να την αλλάξει: τη σκληρή υπερφορόλογηση, τις νέες εισφορές, τον ΕΝΦΙΑ, τις περικοπές συντάξεων, τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ για να προσθέσει «υπάρχει κανείς σε αυτή τη χώρα που να πιστεύει ότι ο ναζισμός, που πληρώσαμε ακριβά ως Έλληνες, δεν είναι σκοτεινή περίοδος; Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι ο σταλινισμός δεν είναι νοσηρό φαινόμενο;», ανέφερε.

 
Απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, η Κουμουνδούρου εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για ακροδεξιά στροφή της ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:


Στην περίπτωση της ΝΔ δεν ισχύει η γνωστή φράση  «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση». Η ανακοίνωση της Ν.Δ. για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Η Αυγή” δεν μπορεί να κρύψει την ακροδεξιά στροφή της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που φτάνει στο σημείο να αθωώνει τους ναζιστές. Ο ίδιος, άλλωστε, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, τον περασμένο Ιούνιο στην ιστοσελίδα “Politico”, είχε αρνηθεί την ακροδεξιά βία, ξεπλένοντας την Χρυσή Αυγή.