Όπως γράφει η εφημερίδα, τουλάχιστον 28 γερμανικές τράπεζες είχαν δοσοληψίες με το παναμαϊκό δικηγορικό γραφείο Mossack Fonseca, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της υποθέσεως των Panama Papers. Σχεδόν όλες οι μεγάλες και μεσαίες γερμανικές τράπεζες βοήθησαν πελάτες τους να ανοίξουν ή να διατηρήσουν «εταιρείες γραμματοκιβωτίου» ή να ανοίξουν ανάλογους λογαριασμούς. Ορισμένες μάλιστα όπως η Commerzbank, η Hypo-Vereinsbank και μια θυγατρική της κρατική Bayern-LB στο Λουξεμβούργο πρέπει να καταβάλουν πρόστιμα ύψους εκατομμυρίων για την ανάμειξή τους. Ορισμένες έχουν ξεφύγει αλλά τώρα θα μπουν στο μικροσκόπιο.

Σύμφωνα με τη Sueddeutsche Ζeitung δεν θα γίνουν έρευνες σε όλους ωστόσο θα μπουν μεταξύ άλλων στο μικροσκόπιο οι μάναντζερ της Siemens Xανς Γιόακμ Κόλσντορφ και Γιούργκεν Ραντόμσκι.

Ο Κόλνσντορφ κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος της εταιρείας στην Νότια Αμερική και ο Ραντόμσκι είναι ύποπτος για μεταφορά μαύρου χρήματος στον Παναμά από  ελβετικό λογαριασμό. Επίσης, η SZ δημοσίευσε το όνομα του πρωταθλητή της φόρμουλα 1 Νίκο Ρόσμπεργκ του οποίου το συμβόλαιο με την Mercedes έγινε μέσω των βρετανικών Παρθένων Nήσων.

Σύμφωνα με το BBC Εκατομμύρια ευρώ έχει πληρώσει η Γερμανία για να αποκτήσει πληροφορίες από τα λεγόμενα Panama Papers, που αφορούν υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής offshore εταιριών.

Το ποσό δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο κυβερνητικές πηγές της χώρας ενημέρωσαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι πρόκειται για 5 εκατομμύρια ευρώ. Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία Δίωξης του Εγκλήματος δήλωσε μάλιστα ότι η ηλεκτρονική μορφή της λίστας πρόκειται να τεθεί προς λεπτομερή αξιολόγηση.