Τέλος τα δωρεάν self test στα φαρμακεία, διαμηνύουν οι φαρμακοποιοί, μετά από κοινή απόφαση με την πολιτεία. Ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σε εκπομπή του OPEN, ενημέρωσε για την απόφαση των φαρμακοποιών να σταματήσουν την δωρεάν διάθεση self test.

Ο Θ. Παπαθανάσης τόνισε πως η δωρεάν διάθεσή τους θα συνεχιστεί μέχρι τις 19 Ιουνίου, έτσι ώστε να καλυφθούν οι μαθητές που θα δίνουν πανελλαδικές και θα πρέπει να λάβουν τότε τρία τεστ για την περίοδο των εξετάσεων. Έπειτα από αυτή την ημερομηνία, θα διατίθενται έναντι αντιτίμου.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή και είναι μία απόφαση εν γνώσει της πολιτείας» είπε το μέλος του Συλλόγου.

Με μία λιτή ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανήγγειλε την απόφαση να διακόψει τη δωρεάν διάθεση των self test και ανέφερε με λεπτομέρειες πώς θα γίνεται στο εξής η διάθεσή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΦΣ:

To Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 1 για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα και 3 κατά, την διάθεση των δωρεάν Self tests μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

Από την Δευτέρα 7/6/2021 μέχρι και το Σάββατο 12/6 /2021 θα διατεθούν 3 Self tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων.

Επίσης από την Δευτέρα 14/6/2021 έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 Self Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν Self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους.

«Κυβέρνηση ντίλερ και αντιπρόσωπος ιδιωτικών συμφερόντων»

Για διαδικασίες εξπρές κάνει λόγο η βουλεύτρια Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη με ανάρτησή της στο facebook. «Το σκανδαλώδες κυβερνητικό παιχνίδι με τα self tests που γίνεται πολύ επικίνδυνο» τονίζει και κάνει λόγο για κυβέρνηση-ντίλερ που «Με διαδικασίες εξπρές έδωσαν τις χρυσές δουλειές και τις παρεγγελίες εκατομμυρίων σε εταιρίες φαντάσματα, λόγω του κατεπείγοντος! Κατόπιν, όταν οι εταιρίες φαντάσματα δεν μπορούσαν να παραδώσουν μέσα στις προθεσμίες τις παραγγελίες, κάναν απευθείας αναθέσεις λόγω του κατεπείγοντος».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Κυβέρνηση-ντίλερ!

Το σκανδαλώδες κυβερνητικό παιχνίδι με τα self tests που γίνεται πολύ επικίνδυνο!

Ένα πρωινό, επέβαλαν με το στανιό τα self tests, χρυσώνοντας τις έντονες επιστημονικές ενστάσεις για την εγκυρότητά τους και την αμφιβολία του κόσμου λέγοντας ότι θα γίνονται δωρεάν δυο φορές την εβδομάδα.

Με διαδικασίες εξπρές έδωσαν τις χρυσές δουλειές και τις παρεγγελίες εκατομυρίων σε εταιρίες φαντάσματα, λόγω του κατεπείγοντος! Κατόπιν, όταν οι εταιρίες φαντάσματα δεν μπορούσαν να παραδώσουν μέσα στις προθεσμίες τις παραγγελίες, κάναν απευθείας αναθέσεις λόγω του κατεπείγοντος!

Έπρεπε να ανοίξουν με «ασφάλεια» τα σχολεία! Έκαναν πλύση εγκεφάλου διαφημίζοντας τα δυο self tests την εβδομάδα. Οι κάμερες στήνονταν έξω από τα σχολεία για να συλλάβουν τους γονεις που αρνούνται να κάνουν τα παιδιά τους τεστ!

Και ξαφνικά, δυο εβδομαδες μετά, τα δυο τεστ μειώνονται σε ένα. Η νέα κυβερνητική απόφαση δεν έγινε είδηση, ούτε καν δημοσιογραφικό ερώτημα: γιατί μειώθηκαν τα τεστ και βάσει ποιας επιστημονικής εισήγησης.

Από εμάς έγινε κοινοβουλευτικό ερώτημα που δεν απαντήθηκε. Όπως και το ερώτημα για τον τρόπο που έβαλε η κυβέρνηση τα self tests στην Ελλάδα, πριν πάρουν έγκριση από την ΕΕ! Όπως και για τις περίεργες δουλειές με τα self tests από περίεργους τύπους με περίεργες διαδρομές, τις εκπτώσεις τους από τους διαγωνισμούς και τις απευθείας αναθέσεις!

Σήμερα βγαίνει κυβερνητικό στέλεχος και λέει ότι τα δωρεάν self tests κόβονται!

Συμπέρασμα: όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έπαιξε τα ρέστα της για να ανοίξει το δρόμο στα self tests και να τα εισάγει-επιβάλλει στην ελληνική αγορά!

Εφαρμόζοντας απόλυτα αθέμιτες και επικίνδυνες πρακτικές!

Τι λένε οι επιστήμονες της Επιτροπής για όλα αυτά;

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν ντίλερ και αντιπρόσωπος ιδιωτικών συμφερόντων!

Είναι μια ανήθικη και άκρως επικίνδυνη κυβέρνηση!

Η απάντηση της κυβέρνησης

Καθησυχαστικός είναι ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ως προς τη διανομή των self test. Με ανάρτησή του στο Facebook, ανέφερε λεπτομερώς ποιοι μπορούν να προμηθευτούν τα self test και τόνισε πως η δωρεάν διανομή τους θα συνεχιστεί σε ομάδες δικαιούχων από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις επόμενες μέρες.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (οπως αυτες ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασιας, Εσωτερικών και Παιδειας) κατα τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών.

Η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομαδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επομενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι απο τις 12/4 που τέθηκε σε εφαρμογή αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας έχει καταγραφεί, με την ταυτόχρονη συνδρομή του εμβολιασμού και της στοχευμένης δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, η ακόλουθη πτώση στους εξής δείκτες:
?? -73% κρούσματα COVID
?? -65% νοσηλευόμενοι λόγω COVID
?? 0,73 λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια στα νοσοκομεία για ασθενείς COVID
?? -53% μείωση δείκτη θετικότητας