Οι συναντήσεις μεταξύ υπηρεσιακών υπαλλήλων και τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα συνεχίζονται, με την ελληνική πλευρά να παρέχει εξηγήσεις στους εκπροσώπους των θεσμών για τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, ενώ εκείνοι ζητούν επίμονα περισσότερες διευκρινίσεις.

Εντωμεταξύ, οι κριτικές φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μειωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς βουλευτές και τα στελέχη περιμένουν το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων που θα κληθεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Τα «όχι» στους δανειστές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης προσδιόρισε την Πέμπτη τι δεν προτίθεται να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στους δανειστές: όχι νέες κλίμακες στον συντελεστή ΦΠΑ, όχι νέες ιδιωτικοποιήσεις παρά μόνο συμπράξεις του ιδιωτικού τομέα με το Δημόσιο, όχι αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει ετοιμάσει σχέδιο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν το φορολογικό πλαίσιο, τη φορολογική διοίκηση για μεγαλύτερη απόδοση στην εισπραξιμότητα, τη δημόσια διοίκηση και την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα και αλλαγές που σχετίζονται με τη δημιουργία πιο φιλικού επιχειρηματικού και επενδυτικού κλίματος στη χώρα» τόνισε. 

Κλειστά επαγγέλματα και εργασία

Στον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων εξετάζεται να ενταχθούν και προτάσεις για τα κλειστά επαγγέλματα και για τον τρόπο αδειοδότησης των επιχειρήσεων ούτως ώστε να δημιουργηθεί πιο εύκολο επενδυτικό περιβάλλον και γενικότερα προτάσεις που αφορούν την αγορά εργασίας.