Όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που έχει τεθεί προς διαβούλευση και συγκεκριμένα στο άρθρο 60 προβλέπεται η παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού για έξι (6) μήνες έως και 30/6/2024 αντί για ένα έτος όπως είχε ενημερώσει ο Υπουργός Υγείας, δηλαδή έως και 31/12/2024.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ τονίζει πως οι διασώστες πληρώματα ασθενοφόρου που προσλήφθηκαν ως επικουρικοί από την αρχή αλλά και κατά την διάρκεια της πανδημίας covid-19 βοήθησαν τα μέγιστα για να μην καταρρεύσει το ΕΚΑΒ και κατ’ επέκταση όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την πρωτόγνωρη πανδημική κρίση.

«Δυστυχώς είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά της Πολιτείας σε αυτούς τους εργαζόμενους που ήρθαν στο ΕΚΑΒ εν μέσω πανδημίας να βοηθήσουν τον δοκιμαζόμενο χώρο της Υγείας και να μην αναγνωρίζεται η προσφορά τους και η αναγκαιότητα της παραμονής τους στο ΕΚΑΒ» σημειώνει και ζητά άμεσα την τροποποίηση του άρθρου για επέκταση των συμβάσεων των επικουρικών συναδέλφων για ένα έτος.

«Σας ενημερώνουμε ότι αν ισχύσει η 6μηνη παράταση από την επόμενη μέρα το ΕΚΑΒ θα διαλυθεί Πανελλαδικά αφού θα σταματήσουν να εργάζονται 700 επικουρικοί διασώστες που αποτελούν μεγάλο μέρος του συνολικού προσωπικού. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι η περιβόητη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στην Υγεία ήδη κωλυσιεργεί για δύο χρόνια τουλάχιστον και ζητούμε άμεσα την έκδοση προκηρύξεων για μόνιμο προσωπικό 800 ατόμων όπως έχει εξαγγείλει και ο Πρωθυπουργός» υπογραμμίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.