Σταθερά στη λογική «Καρότο και μαστίγιο» για την Ελλάδα ο ESM

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε ότι «τα χειρότερα βρίσκονται πίσω για την Ελλάδα», υπογραμμίζοντας όμως ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συνεχίσει να εφαρμόζει πιστά τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις που της έχουν επιβάλει οι δανειστές.
Menelaos Myrillas / SOOC
|

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Κ. Ρέγκλινγκ ρωτήθηκε για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και έκανε λόγο για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είχε δημοσιονομικό έλλειμμα 15,5% του ΑΕΠ και πλέον καταγράφει διαρκώς πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που, όπως σημείωσε, δείχνει ότι επήλθε μια τάξη στα δημοσιονομικά της χώρας.

Ο Ρέγκλινγκ ανέφερε πως «τα χειρότερα βρίσκονται πίσω για την Ελλάδα», αλλά η χώρα «δεν έχει φθάσει στο τέλος του δρόμου», καθώς «υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που πρέπει ακόμη να εφαρμοστούν και πως οι προσπάθειες θα πρέπει να εστιάσουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης».

Ερωτηθείς για την προ ημερών δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου σχετικά με πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ από την Ελλάδα, ο Ρέγκλινγκ έκανε λόγο για «θετικό σημάδι» και υπογράμμισε πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί με τους δανειστές. «Εφόσον η Ελλάδα θέλει να αποπληρώσει το ΔΝΤ νωρίτερα θα πρέπει να διαβουλευτεί με του πιστωτές της», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις