Αύριο, Πέμπτη 19 Μαΐου στις 9:00 το πρωί, εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών η στρατηγική αγωγή της «Ελληνικός Χρυσός» κατά του Alterthess και της δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη, από τους οποίους ζητάται ως αποζημίωση το υπέρογκο ποσό των 100.000 ευρώ αλλά και προσωπική κράτηση της δημοσιογράφου, στην περίπτωση που δεν καταβληθεί το όποιο ποσό επιδικαστεί. Αφορμή στάθηκε το άρθρο της δημοσιογράφου στο οποίο αναφερόταν η είδηση της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης (το Σεπτέμβριο του 2021 τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας καταδικάστηκαν και σε δεύτερο βαθμό) για περιβαλλοντικές παραβάσεις της «Ελληνικός Χρυσός».

Για τη στρατηγική αγωγή κατά της συμμετοχής του κοινού (SLAPP) που κατέθεσε η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός μίλησε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, η Σταυρούλα Πουλημένη.

«Πηγαίνω στο δικαστήριο γιατί έγραψα στο AlterThess αυτό που έγινε στη δίκη των δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Ελληνικός Χρυσός για την πρόκληση μόλυνσης των επιφανειακών υδάτων της ανατολικής Χαλκιδικής. Τα δυο αυτά στελέχη καταδικάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2021 και σε δεύτερο βαθμό από το δικαστήριο και όταν έγραψα γι’ αυτό, έφτασε η αγωγή από την εταιρεία. Η εταιρεία ζητά αποζημίωση από εμένα και το Alterthess ύψους 100.000 ευρώ, κατηγορώντας με για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Ουσιαστικά κατηγορούμαι για το γεγονός ότι ανέφερα το όνομα των καταδικασμένων στο ρεπορτάζ» περιγράφει.

«Οι αγωγές τύπου SLAPP στέλνουν μήνυμα προς την κοινωνία ότι δεν πρέπει να ασχολείται με τα κοινά και με ζητήματα δημοσίων επενδύσεων και συμφέροντος γιατί θα μπλέξουν. Η γνώση και η πληροφόρηση είναι επικίνδυνη και στην Ελλάδα και δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα μας κατέχει την τελευταία θέση στο ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου» τόνισε.