Μόλις την περασμένη Παρασκευή, με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο πρόεδρος του ΣτΕ, αποφάσισε να βάλει φρένο στην ηλεκτρονική κατάθεση πόθεν έσχες των δικαστικών και εισαγγελέων, όπως όλοι οι υπόλοιποι υπόχρεοι. Τη Δευτέρα, το ΣτΕ επανήλθε με μία ακόμη παρόμοια απόφαση, διατάσσοντας το πάγωμα της αντίστοιχης υποβολής πόθεν έσχες από τα μέλη του ΝΣΚ.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, με προσωρινή διαταγή του ο Ν. Σακελλαρίου «πάγωσε» τη νέα απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών (με αριθ. 1069/19.10.2017) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την περασμένη Πέμπτη για τις δηλώσεις του πόθεν έσχες (μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ), για δύο συνταγματικούς λόγους ως προς τους δικαστές και εισαγγελείς (εν ενεργεία και συνταξιούχους).

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευή είχε καταθέσει σχετική αίτηση και η ένωση των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία, όπως και οι δικαστικές ενώσεις, ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για το «πάγωμα» της επίμαχης νέας υπουργικής απόφασης για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Όπως αναφέρεται, λόγω του προχωρημένου της ώρας, αλλά και της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή και εκδόθηκε τη Δευτέρα, ενώ έχει σχεδόν το ίδιο περιεχόμενο με αυτήν που δόθηκε στις δικαστικές ενώσεις.