Ενώ η χώρα βιώνει το πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας με τα επιδημιολογικά στοιχεία να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ένα ακόμη ταξίδι αναψυχής του πρωθυπουργού, αυτή τη φορά στην Ήπειρό, με τα γαλάζια στελέχη να τρέχουν να μαζέψουν το κύμα αντιδράσεων. Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα δυόμισι χρόνια που είναι πρωθυπουργός, έμεινε ελάχιστες μέρες εκτός του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ ο Μπάμπης Παπαδημητρίου το παράκανε ακόμα περισσότερο.

Να μαζέψουν τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν σε διακοπές στην Ήπειρο τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της πανδημίας επιχείρησαν γαλάζια στελέχη.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όταν ρωτήθηκε για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχετικά με τις διακοπές του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός αναχώρησε χθες από την Αθήνα και θα επιστρέψει αύριο. Νομίζω ότι αυτό και μόνο αναδεικνύει το πόσο ανάξιο σχολιασμού είναι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα δυόμισι χρόνια που είναι πρωθυπουργός, έμεινε ελάχιστες μέρες εκτός του Μεγάρου Μαξίμου».

Τη σκυτάλη πήρε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open, όπου είπε για τον πρωθυπουργό: «Περισσότερο παρών, πολιτικός αρχηγός, πρωθυπουργός χώρας από τον Μητσοτάκη δεν νομίζω ότι θα βρείτε».