Η συνάντηση δεν οδήγησε σε τελικές αποφάσεις, αφού ναι μεν κατέληξαν όλοι σε διεξαγωγή debate, ωστόσο υπήρξε διαφωνία τόσο για την ημερομηνία όσο και για τον αριθμό των «μονομαχιών».
Ειδικότερα, ο Ν. Παππάς ζήτησε τη διεξαγωγή δύο debate: ένα άμεσο (δηλαδή μέσα στις επόμενες ημέρες) και ένα προς τον Σεπτέμβριο. Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής ενός debate, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως παραμένει ανοιχτό το ζήτημα κατάθεσης και νέων υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος.
Παράλληλα, δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένη ημερομηνία για τη διεξαγωγή του debate.
Όσο για το πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας, οριστικοποιήθηκε πως θα είναι ανάλογη με αυτή της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, υπήρξε συμφωνία για διεξαγωγή κεντρικής καμπάνιας, για να εξασφαλιστεί η μέγιστη συμμετοχή των μελών στις εσωκομματικές διαδικασίες. Επισημαίνεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν και όσοι προσέλθουν να εγγραφούν ακόμη και ανήμερα της εκλογής προέδρου (δηλαδή στις 10 Σεπτεμβρίου).