Όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο υλικό, παρά το γεγονός ότι ο αστυνομικός έχει πυροβολήσει τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, δε διαβιβάζουν τη χρήση του όπλου τους προς το Κέντρο. Αντιθέτως, αναφέρουν ότι « του δίνουν εντολές αλλά δεν κατεβαίνει από το όχημα», ενώ λένε ότι ο οδηγός «έχει εγκλωβιστεί στο σημείο». Επιπλέον, αναφέρουν: «Το άτομο δε συνεργάζεται να το γνωρίζετε», ενώ μετά τις επίμονες ερωτήσεις του Κέντρου, ο αστυνομικός διαβιβάζει: «Είναι νεκρό το άτομο», χωρίς πάλι να αναφέρει τους πυροβολισμούς.

Ακόμη, στις συνομιλίες που έχουν διαρρεύσει – με επιφύλαξη για το αν το υλικό είναι ακέραιο – δε διαβιβάζεται ούτε η απόπειρα «εμβολισμού» της μηχανής ΔΙΑΣ από το όχημα του 16χρονου, όπως είχε ισχυριστεί η αστυνομία.

Ακολουθούν οι συνομιλίες όπως τις μετέδωσε το MEGA:

Αστυνομικός: Κέντρο το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα.

Κέντρο: Ελήφθη, ελήφθη, ενημερώνουμε Τροχαία. Έχετε τα άτομα; Πόσα άτομα επιβαίνουνε; Το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα, αναγνωρίζετε οι σταθμοί;

Αστυνομικός: Ένα άτομο.

Κέντρο: Έχει προσκρούσει σε κατάστημα το όχημα. Ένα άτομο. Το έχουμε το άτομο;

Αστυνομικός: Αρνητικό κέντρο, δίνουμε εντολές αλλά δεν κατεβαίνει το άτομο από το όχημα.

Κέντρο: Ελήφθη, με όλα τα μέτρα ο έλεγχος, δώστε μας την πινακίδα όταν τελειώσετε.

Αστυνομικός: Ο οδηγός του οχήματος έχει εγκλωβιστεί στο σημείο. Το άτομο δεν συνεργάζεται. Να το γνωρίζετε.

Κέντρο: Ελήφθη, πού ακριβώς είστε; Έχει ανταποκριθεί ο οδηγός στις εντολές σας; Ελέγχετε το άτομο;

Αστυνομικός: Είναι νεκρό το άτομο.

Υπενθυμίζεται ότι η καταδίωξη διήρκησε 2,5 λεπτά. Το TPP επικοινώνησε με την Γ.Α.Δ.Θ. μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει τις δύο μηχανές ΔΙΑΣ να βρίσκονται πίσω από το φορτηγάκι του Κώστα Φραγκούλη 500 μέτρα πριν την απόπειρα δολοφονίας του, και έθεσε ερωτήματα για τη συλλογή λεπτομερειών σχετικά με την απόπειρα εμβολισμού των μηχανών ΔΙΑΣ από το όχημα του 16χρονου, πράξη εξαιτίας της οποίας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ αποτελεί και το κύριο επιχείρημα αιτιολόγησης της χρήσης του υπηρεσιακού όπλου από τον αστυνομικό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη the brake (@thebrakenet)


Στην ερώτηση «πώς γίνεται να έγινε μετωπική απόπειρα εμβολισμού της μηχανής ΔΙΑΣ δεδομένου ότι το όχημα του 16χρονου προπορευόταν των μηχανών 500 μέτρα πριν το σημείο της απόπειρας δολοφονίας του», οι αστυνομικοί απάντησαν ότι μία εκ των μηχανών σε αυτό το διάστημα:

επιτάχυνε, με αποτέλεσμα να προσπεράσει τον 16χρονο, ο οποίος επιχείρησε να την εμβολίσει, με το μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου του. Τις σφαίρες τις έριξε η μηχανή που βρισκόταν πίσω του.

Ο παραπάνω ισχυρισμός μένει να ελεγχθεί, διότι ανακύπτουν σοβαρά ερωτήματα. Σε αυτά τα 500 μέτρα παρεμβάλλονται δύο σιδηροδρομικές γραμμές, πράγμα που δεν δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για μία μηχανή που θέλει να επιταχύνει και να προσπεράσει όχημα που κινείται με υψηλή ταχύτητα. Ακόμη, το άλλο ερώτημα που τίθεται, έχει να κάνει με το πώς ο αστυνομικός που βρισκόταν πίσω από το όχημα του 16χρονου αποφάσισε να προχωρήσει σε χρήση του επιχειρησιακού του όπλου, την ώρα που οι συνάδελφοί του βρίσκονταν ακριβώς μπροστά του, μπροστά – όπως ισχυρίστηκαν – από το φορτηγάκι του Κώστα Φραγκούλη. Και τέλος, με γνώμονα τις τελευταίες εξελίξεις, γιατί δε δήλωσαν στο κέντρο την «απόπειρα εμβολισμού» και τους πυροβολισμούς.