Η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σημειώνει στο μήνυμα της ότι «η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα ΜΜΕ επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων», βάση του νόμου 3213/2003.

Οι δηλώσεις βουλευτών, ευρωβουλευτών, περιφερειαρχών και δημάρχων ανά την Ελλάδα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ζήτημα έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με τον πόθεν έσχες του πρωθυπουργού. Μέχρι πρότινος, η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αναμενόταν να επικυρώσει χθες, Τετάρτη, την αρχειοθέτηση των πλημμελών δηλώσεων πόθεν έσχες, όταν ήρθαν αποκλειστικές πληροφορίες από το Documento, ότι στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η έγκριση της αρχειοθέτησης τριών λιστών με αιρετούς που κρίθηκαν ελεγχόμενοι και ανάμεσά στα ονόματα εντοπίζεται και αυτό του πρωθυπουργού, παρά τα νέα στοιχεία που έχουν κατατεθεί.

Τελικά, σε νεότερο ρεπορτάζ του Άγγελου Προβολισιάνου στο ίδιο μέσο, αναφέρεται ότι το όνομά του Πρωθυπουργού βρέθηκε «εκ παραδρομής» σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες στις δηλώσεις πόθεν έσχες τους. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι «το όνομα του πρωθυπουργού βρέθηκε “εκ παραδρομής” στη λίστα και συγκεκριμένα από αβλεψία υπαλλήλου της Βουλής. Δηλαδή, σε λίστα που ερευνώμενων αιρετών που θα τεθούν στο αρχείο κάποιο απρόσεκτο χέρι τοποθέτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη!»

Σχολιάζοντας τις προφάσεις της συμπολίτευσης, ο Π. Πολάκης έκανε λόγο για συγκάλυψη που θυμίζει… παιδική χαρά. «Ο πρόεδρος της Επιτροπής μας είπε ότι κατά λάθος βρέθηκε εκεί το όνομα του Μητσοτάκη. Δουλευόμαστε ψιλό γαζί», ήταν το σχόλιο του πρώην αν. υπουργού Υγείας, ο οποίος επισήμανε πως αν ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του πρωθυπουργού, τώρα θα είχε… κρεμαστεί στα μανταλάκια.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Στ. Κελέτσης έκανε λόγο για ατόπημα υπαλλήλου και αντέτεινε πως οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργικού ζεύγους για τα φορολογικά έτη 2015 έως 2018 έχουν εγκριθεί με την ψήφο του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σπύρου Λάππα. Βέβαια, η έγκριση που έδωσε με την ψήφο του ο Σπ. Λάππας έγινε πριν η εφημερίδα φέρει στο «φως» τις παρανομίες του Κυριάκου και Μαρέβα Μητσοτάκη.

Ακολουθούν τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών:

K. Μητσοτάκης:

Α. Τσίπρας:

Φ. Γεννηματά:

Δ. Κουτσούμπας:

Γ. Βαρουφάκης: 

Κ. Βελόπουλος:

Για να δείτε την περιουσιακή κατάσταση όλων των πολιτικών πατήστε εδώ*