Εάν οι κατηγορούμενοι ασκήσουν έφεση κατά της παραπάνω απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστούν ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών. Οι αρχές αποφάσισαν να μη δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες, προς το συμφέρον της έρευνας. Επίσης, έγινε γνωστό ότι τα ΜΜΕ θα ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή, μέσω δελτίων Τύπου.

Για τις 22 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλη για την εμπλοκή στο σκάνδαλο του Κατάρ. Ως τότε παραμένει προφυλακισμένη, ενώ δεν παρέστη στη σημερινή ακροαματική διαδικασία.

Στις 15:30 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δικαστηρίου. Σύμφωνα με τις προηγούμενες πληροφορίες,οι κατηγορούμενοι για το Qatar Gate βγήκαν από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η ανταποκρίτρια των NYTimes, Monika Pronczuk, μετέδωσε νωρίτερα ότι η κυρία Καϊλή εκπροσωπήθηκε από διαφορετικό δικηγόρο στο δικαστήριο, από τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.