Τη ΓΑΔΑ επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για την αστυνομική επίθεση εναντίον της κατά τη διάρκεια της πορείας στα Προπύλαια για τον θάνατο του Νίκου Σαμπάνη από σφαίρες αστυνομικών.

Με εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπό της, ζήτησε να μάθει περισσότερα για το χτύπημα που δέχθηκε και για το γεγονός ότι προηγουμένως είχε επιδείξει τη βουλευτική της ταυτότητα. Πηγές από το ΜέΡΑ25 αναφέρουν δεν έλαβε στην ουσία κάποια ικανοποιητική απάντηση.

Θυμίζουμε πως την καταγγελία είχε κάνει στο TPP αμέσως μετά την επίθεση που δέχτηκε. «Εγώ περπατούσα στα δεξιά της πορείας και έρχεται ένας άνδρας των ΜΑΤ και με σπρώχνει. Του λέω “μη με σπρώχνεις”, συνεχίζει και μου ρίχνει αγκωνιά στο μάτι. Έχω χτυπήσει στο μάτι και στο χέρι, αλλά όχι κάτι σημαντικό. Toυ είπα ότι είμαι βουλευτής και η απάντηση ήταν “δεν με νοιάζει”. Δεν ξέρω βέβαια αν δεν έλεγα την ιδιότητα μου αν θα συνέχιζε. Μετά από 3 λεπτά υπήρχε επίθεση και σε μία δικηγόρο, την Αναστασία, χωρίς λόγο» είχε δηλώσει

«Η κυβέρνηση δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο σε όλες τις φάσεις, απέναντι στο δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται» είχε σχολιάσει και όπως περιέγραψε: «Σπρώχνανε κόσμο, χτυπάγαν με γκλοπ, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να δείξουν ότι αυτοί έχουν τα ηνία και αυτοί κάνουν ό,τι θέλουνε. Είναι δείγμα της ατιμωρησίας της αστυνομίας, αλλά και της ασχετοσύνης. Το να μην τον ενδιαφέρει τον άλλον, που είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, ο θεσμός του βουλευτή, δείχνει και πόσο άσχετοι είναι αυτοί οι άνθρωποι».