Στην απόφασή της, η εισαγγελική λειτουργός επικαλείται τις εκθέσεις παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, «βάσει των οποίων και ενεργώντας με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου, κρίνεται ότι η ανάθεση της επιμέλειας στη μητρική γιαγιά είναι υπό τις παρούσες συνθήκες, η πλέον ενδεδειγμένη λύση».

Η διάταξη της εισαγγελέως ορίζει για την επιμέλεια τους εξής υπο-όρους:
«Α) Ότι τουλάχιστον μία φορά το μήνα, θα συντάσσεται από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας έκθεση σχετικά με την πορεία ένταξης και προσαρμογής του ανηλίκου στο νέο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον και
Β) Με επιμέλεια της γιαγιάς, να ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική αξιολόγηση του ανηλίκου και με τη συνεργασία της, να στηριχθεί η ψυχική υγεία του παιδιού από ειδικούς παιδοψυχολόγους».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εισαγγελέας, αφού μελέτησε τις εκθέσεις των ειδικών, έκρινε ότι την επιμέλεια του 6χρονου πρέπει να αναλάβει μόνο η μητέρα της 48χρονης κρατούμενης και όχι και η αδελφή της, όπως είχε αιτηθεί αρχικά. Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει στο σκεπτικό της για ποιούς λόγους κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση: 

«Από την εκτίμηση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΙΔΩΝ προέκυψε ότι ο ανήλικος έχει καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση με τη γιαγιά του και υφίσταται αισθήματα τρυφερότητας. Η σχέση αυτή έχει ήδη εδραιωθεί σε προγενέστερο χρόνο, όταν η ίδια είχε αναλάβει εν τοις πράγμασι την επιμέλειά του, κατά το χρόνο που η μητέρα του τελούσε υπό προσωρινή κράτηση. Επίσης προέκυψε ότι οι συνθήκες στέγασης και φροντίδας του ανήλικου από τη γιαγιά του είναι ικανοποιητικές».