Πέρασε από την ολομέλεια της Βουλής με 153 ψήφους υπέρ το τέταρτο μνημόνιο με τα νέα μέτρα που συμφωνήθηκε ανάμεσα σε Αθήνα και δανειστές. Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά τη συνεδρίαση, με τους πολιτικούς αρχηγούς τους να κάνουν λόγο για ατιμωτική συμφωνία και δέσμευση της χώρας. Επεισόδια έξω από τη Βουλή ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις των ΜΑΤ. Διαξιφισμοί ανάμεσα Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του κατά της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «πορφυρογέννητους» και «τζάμπα μάγκες», ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για καταστροφολογία την ώρα που η κυβέρνηση «ετοιμάζεται να βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία».
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν αντίμετρα καθώς απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των δανειστών, την ώρα που τα μέτρα λιτότητας είναι σίγουρα. «Πουθενά στο τέταρτο μνημόνιο δεν υπάρχει πρόβλεψη που να αναφέρει πως δεν θα εφαρμόσατε τα μέτρα αν δεν πάρετε κάτι για το χρέος», ανέφερε χαρακτηριστικά.