Οι αρμόδιες αρχές προτάσσοντας την δικαιολογία της μη λειτουργίας του νεκροτομείου της Λάρισας, αποφάσισαν αυτόκλητα την μεταφορά της σορού στην Βόρεια Ελλάδα, με την οικογένεια να βρίσκεται υπό μια προτετελεσμένη εξέλιξη. Σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα του νεαρού,το αφήγημα περί μη λειτουργίας του κατάλληλου χώρου στην Λάρισα, έχει σημαντικά κενά καθώς η αρχική πληροφόρηση προς την οικογένεια ήθελε να υπάρχει ιατροδικαστής την Πέμπτη, δεδομένο που στην συνέχεια άλλαξε καθώς τους γνωστοποιήθηκε ότι το νεκροτομείο Λάρισας θα είναι κλειστό για 15 μέρες.

«Δεν θέλουμε ένα κίνημα για το παιδί μας. Ένα κίνημα για την αστυνομική βία χρειαζόμαστε»

Η οικογένεια τόσο για οικονομικούς όσο και για μια σειρά άλλων λόγων που δεν επιθυμεί να αναφέρει δήλωσε από την αρχή την ξεκάθαρη επιθυμία της να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου του παιδιού της στην Λάρισα, παρά όμως την διαβεβαίωση του εισαγγελέα ότι οι ίδιοι έχουν σαφές δικαίωμα να επιλέξουν τον χώρο της εξέτασης, τους γνωστοποίησε ότι δεν γίνεται να αλλάξει η εν λόγω απόφαση.

Σε δηλώσεις του ο πατέρας του Β.Μάγγου επισημαίνει ότι η οικογένεια θα ασκήσει το δικαίωμα της για ορισμό πραγματογνώμονα, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι και στην ενέργεια τους αυτή οι εισαγγελικές αρχές προέβαλαν προσκόμματα χωρίς όμως τελικά να μπορούν να το αρνηθούν.

Η παρούσα εξέλιξη έρχεται να συμπληρώσει ένα ευρύτερο θολό τοπίο γύρω από τα αίτια θανάτου του Β. Μάγγου εν μέσω μάλιστα  έντονων πολιτικών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά από την χθεσινή ανακοίνωση του ΠΡΟΠΟ που δυναμίτισε την κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι το αρμόδιο  Υπουργείου μέσω της εν λόγω ανακοίνωση  βιάστηκε να προδικάσει το αποτέλεσμα του ιατροδικαστικού πορίσματος αναφέροντας πως η όποια σύνδεση με του θανάτου με τον προ ενός μήνα ξυλοδαρμού του είναι «ψέμα και  αθλιότητα».

Στη βάση αυτής της ανακοίνωσης από την μεριά τους ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΕΡΑ 25 ζητούν απαντήσεις ενώ  καταγγέλλουν «βούρκο απανθρωπιάς» και «περιφρόνηση των θεσμών» αντίστοιχα.

Η απάντηση στις εν λόγω αντιδράσεις ήρθε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ  δια στόματος Μ. Χρυσοχοΐδη ο οποίος διασκεδάζοντας της μέχρι τώρα εντυπώσεις ανέφερε:

«Χάθηκε ένα παιδί 26 χρονών, ένα νέο παιδί, ένας βλαστός. Είναι οδυνηρό για τους γονείς τους και θλιβερό για όλους μας. Ας δείξουμε λίγο σεβασμό. Ενώ παραδέχθηκε την ύπαρξη περιστατικού ακραίας βίας. Επιχείρησαν να συνδέσουν τον θάνατο του παιδιού με την αστυνομική βία. Αυτό είναι ένα ψέμα με την έννοια ότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο αυτή τη στιγμή για να το πούμε. Σήμερα θα γίνει η ιατροδικαστική έκθεση όπως προβλέπουν οι νόμοι με την παρουσία Εισαγγελέα. Νομίζω ότι γίνεται μία συστηματική προσπάθεια να συνδέσουν την πολιτική του Υπουργείου με την ανοχή ή ακόμα και την υποστήριξη στην αστυνομική βία».

Αναφορικά πάντως με την σύνδεση του θανάτου του 27 χρόνου ακτιβιστή ο πατέρας σε δηλώσεις του στην «Εφ.Συν.» γνωστοποιεί ότι η άγρια επίθεση που δέχτηκε 1 μήνα πριν τον θάνατο του και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που προκλήθηκαν από αυτή , είχαν επηρεάσει καθοριστικά στην ψυχολογία του.