Ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας μετήχθη από τις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατείται, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, προκειμένου να απολογηθεί για τις δύο νέες κατηγορίες βιασμού που του έχουν απαγγελθεί, μετά την προφυλάκισή του τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 8 Ιουλίου, ώστε να απολογηθεί για τις καταγγελίες που του έχουν απαγγελθεί. Συγκεκριμένα πρόκειται για βιασμό ενός ανηλίκου, κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης και ενός ενηλίκου, που τον έφεραν αντιμέτωπο, έπειτα από εισαγγελική έρευνα, με τις δύο νέες διώξεις για σεξουαλική βία.

Οι δύο δικογραφίες σχηματίστηκαν μετά την καταγγελία 24χρονου σήμερα άνδρα, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την προφυλάκιση του κατηγορουμένου κατέθεσε ότι πριν από επτά χρόνια βιάστηκε από τον Δ. Λιγνάδη δύο φορές και την καταγγελία άνδρα για βιασμό το 2018 και όντας ενήλικος, στο σπίτι του σκηνοθέτη-ηθοποιού.

Υπενθυμίζεται πως σε ποινική δίωξη, την τρίτη κατά σειρά, εξελίχθηκε η έρευνα για βιασμό ανηλίκου που διενεργούταν επί σχεδόν δύο μήνες εις βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος κατηγορείται για κατα συρροή βιασμούς και η δίωξη ήρθε έπειται από έρευνα που  πραγματοποιούσαν οι Αρχές από τον Απρίλιο. Η εν λόγω καταγγελία συνιστά την τέταρτη υπόθεση που αφορά σε μη παραγεγραμμένο αδίκημα που φέρεται να έχει διαπράξει ο ηθοποιός, ο οποίος προφυλακίστηκε κατόπιν άσκησης ποινικής δίωξης για δύο υποθέσεις βιασμού, ενώ στα τέλη Μαρτίου 2021 ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη για ένα ακόμα βιασμό, το 2018, με τον ίδιο τον ηθοποιό-σκηνοθέτη να αρνείται την κατηγορία.