Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις 12 το μεσημέρι της Παρακευής, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, στο οποίο θα παρακαθήσουν και οι δύο Γάλλοι υπουργοί.
 
Στις 14.00 οι δύο πρωθυπουργοί θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 14.40 ο Γάλλος πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Πριν τη διμερή συνάντηση με τον Α. Τσίπρα, ο Μ. Καζνέβ θα συναντηθεί στην γαλλική πρεσβεία με Γάλλους επιχειρηματίες που είναι εγκαταστημένοι στην Ελλάδα.
 
Ο Γάλλος πρωθυπουργός θα συμμετάσχει ακόμη σε συνεδρίαση που οργανώνει ο «Γαλλικός Οργανισμός για τη Μετανάστευση και την Ένταξη» (OFII ) για τους αιτούντες άσυλο που προβλέπεται να μετεγκατασταθούν στη Γαλλία μέσα στον Μάρτιο.
 
Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Γάλλος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το γαλλικό Σχολείο και το Γαλλικό Ινστιτούτο, και θα αφιερώσει κάποιο χρόνο στους Γάλλους ανταποκριτές και τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του.
 
Στις 17.00 θα δοθεί δεξίωση στη γαλλική πρεσβεία και στις 18.00 προγραμματίζεται η αναχώρησή του για το αεροδρόμιο.
 
Σημειώνεται πως ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, θα έχει τρεις διμερείς συναντήσεις: Στις 10.30 με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις 11.10 με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, και στις 15.00 με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Σε τέσσερις άξονες

 
Σε τέσσερις άξονες αναμένεται να κινηθεί η επίσκεψη του Γάλλου πρωθυπουργού στην Αθήνα, με την αξιολόγηση να δεσπόζει των συζητήσεων, όπως και οι επενδύσεις. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η επίσκεψη του Καζνέβ αναμένεται να κινηθεί στους εξής άξονες:
 
  • Αξιολόγηση
  • Επενδύσεις
  • Μέλλον της Ευρώπης
  • Μεταναστευτικό
   
Όσον αφορά τον πρώτο άξονα, το κλείσιμο της αξιολόγησης, το Παρίσι είχε φροντίσει από χθες να δώσει τη δική του «ψήφο εμπιστοσύνης» στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης: διεμήνυσε, έτσι, ότι ελπίζει σε συμφωνία, σε τεχνικό επίπεδο, πριν τις 20 Μαρτίου, αλλά και σε οριστική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο 2018. 
 
Σημειώνεται πως κυβερνητικές πηγές αναφέρθηκαν σε επικοινωνία τους με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως «παραδοσιακά η Γαλλία έχει σταθεί στο πλευρό των ελληνικών θέσεων. Με εποικοδομητικό ρόλο απέναντι στις ακραίες θέσεις μερίδας των δανειστών». Επιπροσθέτως, καθοριστική ήταν η στάση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ στην επίτευξη της συμφωνίας το καλοκαίρι του 2015.
   
Για τις επενδύσεις στη χώρα μας, σημειώνεται ότι είναι σταθερό το γαλλικό ενδιαφέρον, ενώ για τον σκοπό αυτό θα δει τους συμπατριώτες του επιχειρηματίες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.
   
Σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, οι συναντήσεις του Γάλλου πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα γίνονται σε μια κομβική συγκυρία για την πορεία της ηπείρου μας. Λίγα 24ωρα πριν την Τετραμερή Συνάντηση των μεγάλων, παραδοσιακών ευρωπαϊκών χωρών (με τη συμμετοχή Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας και Ισπανίας), στις 6 Μαρτίου, στο Παρίσι. Και φυσικά, λίγες ημέρες πριν από την επέτειο συμπλήρωσης των 60 χρόνων από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, στις 25 Μαρτίου. 
 
Για τη συγκεκριμένη επέτειο, υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητούσε, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον ομόλογό του από τη Μάλτα Γιόζεφ Μουσκάτ, «η Πολιτική Δήλωση της Ρώμης να περιλαμβάνει τα στοιχεία εκείνα που έκαναν την Ευρώπη ελκυστική και που έκαναν το ευρωπαϊκό όραμα ελκυστικό στους πολίτες της Ευρώπης, τον εκδημοκρατισμό και τη συνοχή της Ευρωζώνης, την επανεκκίνηση της διαδικασίας οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης που αναστράφηκε στα χρόνια της κρίσης, την κοινωνική Ευρώπη με πυρήνα ένα νομικά δεσμευτικό ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων». Εξάλλου, η Γαλλία και δη ο Πρόεδρός της, Φρανσουά Ολάντ, έχουν βαρύνοντα ρόλο και στη συνάντηση των ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου.
   
Όσον αφορά το μεταναστευτικό, τέλος, η Γαλλία είναι από τις συνεπέστερες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο της πολιτικής μετεγκατάστασης και η Αθήνα έχει κάθε λόγο να συνεχιστεί αυτή η πολύ καλή συνεργασία. Μάλιστα, ο Γάλλος πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση που οργανώνει ο «Γαλλικός Οργανισμός για τη Μετανάστευση και την Ένταξη», για τους αιτούντες άσυλο που προβλέπεται να μετεγκατασταθούν στη Γαλλία μέσα στον Μάρτιο.