«Ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς, θα συζητήσει για ενδεχόμενη ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα σε συνάντηση κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ουάσιγκτον», σύμφωνα με Γερμανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Την Παρασκευή και στο πλαίσιο του «Washington Group» πρόκειται να γίνει συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας.
 
«Πρόκειται για ένα θέμα που ενδιαφέρει πολλούς από εμάς», δήλωσε ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο. Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πιθανό περιεχόμενο διαπραγμάτευσης όπως αναφέρει η ελβετική ιστοσελίδα www.finanzen.ch, επικαλούμενη πληροφορίες του Dow Jones Newswires.

Υπενθυμίζεται πως, μόλις την περασμένη Παρασκεύ, μετά τη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του, Όλαφ Σολτς, το Βερολίνο ξεκαθάρισε ότι η όποια συζήτηση για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα γίνει μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου.

Παραμένοντας σε γραμμή Σόιμπλε, η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει διαμηνύσει ότι η διαδικασία ελάφρυνσης δεν θα είναι αυτοματοποιημένη με βάση την γαλλική πρόταση, αλλά θα απαιτείται σε κάθε περίπτωση η απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), δίνοντας μια γεύση για τις προθέσεις της.