Ο Σταύρος Ψυχάρης πρόκειται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα ως ύποπτος για το αδίκημα της απιστίας σχετικά με τα δάνεια που έλαβε ο ΔΟΛ από το σύνολο των συστημικών τραπεζών.
 
Στις 13 Νοεμβρίου ο εκδότης πήρε μέσω του συνηγόρου του από τους παροικούντες το ΣΔΟΕ προθεσμία, ενώ δεν υπάρχει ενδεχόμενο να πάρει νέα προθεσμία και σήμερα.
 
Ο οικονομικός εισαγγελέας, στου οποίου τα χέρια βρίσκεται προς εξέταση ο φάκελος με τα δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, διερευνά το κατά πόσο τεκμηριώνεται ποινικά αξιόποινη συμπεριφορά.
 
Περίπου σαράντα πέντε στελέχη των τραπεζών που χορήγησαν τα ελεγχόμενα δάνεια ( Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Εθνική) έχουν κληθεί ως ύποπτοι.
Η έρευνα εστιάζεται στη χορήγηση δανείων από το 2006 και μετά, ώστε να διερευνηθεί βάσει ποιων εγγυήσεων δόθηκαν τα δάνεια αυτά και πού τελικά κατέληξαν.
 
Σε ρεπορτάζ της Εφ. Συν., νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι : «Από τους μιντιακούς ομίλους, ο πλέον υπερδανεισμένος είναι ο ΔΟΛ (ιδιοκτησίας Σταύρου Ψυχάρη), που συνολικά οφείλει και στα τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα περισσότερα από 197 εκατ. ευρώ!».

 

Επίθεση του ΔΟΛ κατά της Κυβέρνησης

 
Μία εβδομάδα πριν,  ο ΔΟΛ επιτέθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό, με άρθρο στα Νέα,  κατηγορώντας τον πως «προαναγγέλλει την κρίση της Δικαιοσύνης για υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τις οποίες ουδείς, σε μια δημοκρατία, εκφέρει γνώμη – πόσω μάλλον αυτός που έχει την εξουσία – και μάλιστα δημοσίως».  Αφορμή και αιτία η κατάθεση του Σταύρου Ψυχάρη στους οικονομικούς εισαγγελείς, για τα δάνεια του ΔΟΛ, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται , με βάση το σχετικό πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για τους όρους που χρηματοδοτήθηκαν τα ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα. “Πρόκειται για τη δεύτερη φορά, σε δύο μήνες, που η κυβέρνηση προαναγγέλλει διώξεις. Την πρώτη φορά η πρόβλεψη είχε επιβεβαιωθεί μέσα σε λίγες ώρες».
 
Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για ένα αποσταθεροποιημένο μιντιακό σύστημα «που ξεψυχά και βρυχάται γιατί επιτέλους σε αυτόν τον τόπο πάμε να βάλουμε τάξη και η δικαιοσύνη άρχισε ελέγχους για τα δάνειά τους στις τράπεζες». «Δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβουμε στο έργο της δικαιοσύνης για να προστατεύσουμε κανέναν», συνεχίζει λέγοντας το άρθρο.