Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ο οποίος ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην Ελλάδα επισκεπτόμενος το Σάββατο την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο
Την Παρασκευή, ο κινέζος πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις συλλογές του.
Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου τον πρωθυπουργό της Κίνας και την αποστολή που τον συνοδεύει υποδέχτηκαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο γ.γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γρηγόρης Ροκαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, και βουλευτές.
Αμέσως μετά ο κ. Λι Κετσιάνγκ με την σύζυγό του και την συνοδεία τους αναχώρησαν για ξενοδοχείο στην περιοχή της Χερσονήσου όπου και θα καταλύσουν.
Το Σάββατο, ο κινέζος πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα επισκεφθεί την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.
Κατά την επίσκεψη των δύο πρωθυπουργών στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα πραγματοποιηθούν από τον Α. Σαμαρά τα επίσημα εγκαίνια των χώρων του ανακαινισμένου Μουσείου που παραδόθηκαν πρόσφατα προς χρήση.
Ο κινέζος πρωθυπουργός αναμένεται να αναχωρήσει από την Κρήτη το απόγευμα του Σαββάτου.