Στις 9.45 σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και στις 11.00 με τον πρωθυπουργό Ερντογάν, με τον οποίο θα συζητήσει όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Οι συναντήσεις γίνονται στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι ρηματικές διακοινώσεις των δύο χωρών στον ΟΗΕ τις τελευταίες εβδομάδες αναφορικά με την διαφορά για την υφαλοκρηπίδα και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο.
Στις 12.00 το μεσημέρι οι δύο πρωθυπουργοί θα προεδρεύσουν στην συνεδρίαση του Συμβουλίου στο οποίο θα μετέχουν περί τους 25 υπουργούς και από τις δύο χώρες και θα ακολουθήσει η υπογραφή των συμφωνιών και κοινές δηλώσεις.
Αντικείμενο στην συνεδρίαση του Συμβουλίου είναι θέματα χαμηλής πολιτικής στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας, της ασφάλειας και στο τέλος θα υπογραφούν συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας.