Με κείμενο της στο «bloko.gr» η Πόλα Ρούπα αναφέρεται στο ότι ως τώρα σε καμιά ανάλογη υπόθεση δεν υπήρξε στο παρελθόν «σύγχυση, συσκότιση, παραπληροφόρηση», τονίζει ότι «η πρώτη φορά ιστορικά που συμβαίνει αυτό είναι στη σύλληψη τη δική μου και της Αθανασοπούλου Κωνσταντίνας» και υπογραμμίζει: «Ο μόνος τρόπος για να εξηγηθεί αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο στην ιστορία των κατασταλτικών χτυπημάτων είναι ότι κάποια πολύ ισχυρά συμφέροντα βρίσκονται πίσω από αυτή την παραπληροφόρηση, τη σύγχυση, τη σιωπή».
 
Στη συνέχεια, αφού αναφέρεται σε παλιότερη υπόθεση, όπου έγινε γνωστό ότι εισέπραξε επικήρυξη ένας ποινικός κρατούμενος, λέει: «Αν ο καταδότης ή οι καταδότες στη δική μου σύλληψη είναι ποινικοί που είτε ζητούσαν το εκατομμύριο είτε ποινικά ανταλλάγματα, προφανώς και δεν θα υπήρχε πρόβλημα να γίνει αυτό γνωστό. […] Και φυσικά, αφού όποιος ή όποιοι και αν είναι αυτοί που με κατέδωσαν σίγουρα γνώριζαν για εμένα -ίσως και από πρώτο χέρι- δεν θα μου είναι διόλου δύσκολο να καταλάβω ποιοι είναι. Και τότε να γνωρίζουν όλοι ότι δεν θα μείνω αδρανής». Σχετικά με τις αναφορές στη δικογραφία της ότι υπήρξε αναγνώριση από άγνωστό της πρόσωπο το οποίο και έδωσε τις σχετικές πληροφορίες, το «μέλος του Επαναστατικού Αγώνα», όπως υπογράφει και στο κείμενο, γράφει: «Η ‘‘επιχειρηματολογία’’ των μηχανισμών πάνω στο ζήτημα είναι ιδιαιτέρως έωλη. Εξάλλου ενημερώνω τους διώκτες μου πως εγώ είχα αναγνωρίσει γυναίκα της ‘‘αντιτρομοκρατικής’’ που βρισκόταν σε υπηρεσία αναγνώρισής μου μέσα στο πλήθος σε σταθμό του μετρό, πέρασα από μπροστά της, όμως αυτή δεν με αναγνώρισε. […] Η έκταση των ερευνών ήταν τέτοιου εύρους και έκτασης που καθιστά παντελώς γελοίο κάθε ισχυρισμό περί πληροφορίας ανθρώπου άγνωστου προς εμένα που βοήθησε έστω και κατ’ ελάχιστο στη σύλληψή μου».
 
Ενώ καταλήγει ότι: «Αν αποφασίσουν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους περί ‘‘ποινικών ανταλλαγμάτων’’, τότε τον καταδότη ή τους καταδότες καλά θα κάνουν να τους εξαφανίσουν από προσώπου γης. Και όσον αφορά το ζήτημα της σύλληψής μου, δεν πρόκειται και ούτε θα αφήσω να μείνει ανεξιχνίαστη αυτή η υπόθεση. Το πώς τελικά με συνέλαβαν. Ούτως ή άλλως μιλούν και θα μιλήσουν κι άλλο τα ίδια τα γεγονότα και τα λάθη των εμπλεκομένων. Εξάλλου μια σειρά λαθών έχουν ήδη γίνει και είναι αρκετά αποκαλυπτικά».