Μιλώντας στο 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αποδήμων Κυπρίων η πρέσβειρα των ΗΠΑ είπε ότι η χώρα της συνεχίζει να συζητά για την Κύπρο με την ΕΕ, το Λονδίνο, την Αθήνα και την Άγκυρα, τονίζοντας τη σημασία της Κύπρου στην περίπτωση λύσης του Κυπριακού.
 
Επίσης, υπογράμμισε ότι εναπόκειται στους Κύπριους να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα και σημείωσε ότι υπάρχει συνοχή όσον αφορά την αμερικανική εμπλοκή στο Κυπριακό από την κυβέρνηση Ομπάμα στην κυβέρνηση Τραμπ.
 
Αναφερόμενη στον τομέα της ενέργειας, χαιρέτισε το γεγονός ότι η Exxon Mobil έλαβε την άδεια για διεξαγωγή ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ. Εξέφρασε δε την ελπίδα να υπάρξει μια σημαντική ανακάλυψη, λέγοντας ότι το τεμάχιο που έλαβε η Exxon Mobil είναι το πιο κοντινό στο κοίτασμα Zor της Αιγύπτου.


«Μια στρατιωτική απάντηση δεν είναι σωστός τρόπος αντιμετώπισης» 

 
Ο Βρετανός ύπατος αρμοστής, Μάθιου Κιντ, από πλευράς του, αναφέρθηκε στο κεφάλαιο των εγγυήσεων και της ασφάλειας και είπε ότι ο σκοπός των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά ήταν ο εκσυγχρονισμός του συστήματος του 1960 για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες των δύο κοινοτήτων.
 
Είπε ότι η θέση του Λονδίνου στις συνομιλίες εκείνες ήταν πολύ ξεκάθαρη, ότι δηλαδή «μια στρατιωτική απάντηση δεν είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης των ανησυχιών που εκφράζουν οι δύο κοινότητες».
 
Παράλληλα, απέρριψε την άποψη ότι η βρετανική κυβέρνηση προσπάθησε να πιέσει, στη διάρκεια των συνομιλιών στην Ελβετία, την κυβέρνηση της Κύπρου να αποδεχθεί την ελεύθερη διακίνηση Τούρκων πολιτών στην Κύπρο.