Παράλληλα, τόνισε ότι η ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ είναι ισχυρή προσθέτοντας ότι η αυξημένη αβεαιότητα είναι επιζήμια για την οικονομική δραστηριότητα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προχώρησαν σε μία πρώτη αποτίμηση των επιπτώσεων από την απόφαση του βρετανικού λαού για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Στο πρώτο Eurogroup μετά το δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη στη Βρετανία την 23η Ιουνίου, οι υπουργοί στέλνουν μήνυμα στο Λονδίνο να αναλάβει δράση το ταχύτερο.

Λάιτ Brexit και «Μικρή Βρετανία»

Ο αυστριακός ΥΠΟΙΚ Χανς Γεργκ Σέλιγνκ κατέστησε σαφές πως πρέπει να υπάρξει ταχεία απόφαση από τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανία σημειώνοντας «θεωρώ ότι θα υπάρξει ένα “λάιτ Brexit”, ότι η Σκοτία δεν θα εγκαταλείψει (την ΕΕ), ότι πιθανόν η Βόρεια Ιρλανδία θα παραμείνει στην ΕΕ και ότι η Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε αναμφίβολα να γίνει “Μικρή Βρετανία”».

Ο πρόεδρος του Eurogroup, με τη σειρά του, τάχθηκε επίσης υπέρ ταχείας διευθέτησης: «όσο νωρίτερα μπορεί να επιλυθεί αυτή η προβληματική κατάσταση, τόσο καλύτερα θα είναι», είπε στους δημοσιογράφους.

Ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε ακόμη πως «πρέπει να βρεθούν λύσεις για το Brexit, το οποίο προκαλεί πολυάριθμα προβλήματα, όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά και στην Ευρώπη».

Μοσκοβισί: Ενδεχομένως σημαντικές επιπτώσεις

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί επιβεβαίωσε ότι οι συνέπειες του Brexit βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων στις Βρυξέλλες.

«Είναι το πρώτο μας συμβούλιο μετά την ψηφοφορία. Ανταλλάσσουμε απόψεις και κάνουμε τις πρώτες μας αναλύσεις για τις συνέπειες του Brexit», ανέφερε. «Οι επιπτώσεις ενδέχεται να είναι σημαντικές. Πρέπει να εργαστούμε για να τις περιστείλουμε».