Για έξι ολόκληρες ώρες αγόρευε ο δικηγόρος του Χορταριά, Γιάννης Γλύκας. Μία αγόρευση στην οποία υποστήριζε ότι ο θάνατος του Ζακ θα ερχόταν «έτσι κι αλλιώς», στην οποία έβαλε ξανά στο εδώλιο το θύμα, στην οποία αμφισβήτησε τους αυτόπτες μάρτυρες, το αποδεικτικό υλικό, τις ιατροδικαστικές και τις τοξικολογικές εκθέσεις. Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ζήτησε από το δικαστήριο σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι το ευκταίο για τον Χορταριά, τότε η έδρα να μην δώσει απόφαση, προκειμένου να έχει χρόνο να αγορεύσει και για τα ελαφρυντικά.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η υπεράσπιση καθυστερεί την έκδοση της απόφασης, αφού έχουν υπάρξει καθυστερήσεις και εξαιτίας του αιτήματος για την κατάθεση του ιατροδικαστή, και με την απουσία του Γιάννη Γλύκα στην προηγούμενη δικάσιμο, αλλά και σήμερα που ενώ αγόρευσε για έξι ώρες ζήτησε άλλη ημερομηνία για την έκδοση της απόφασης.

Στο άκουσμα της αναβολής της έκδοσης απόφασης η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου είπε: «Έλεος! Δεν αντέχουμε άλλο, κάντε αυτό που πρέπει!», με τους αστυνομικούς να κατευθύνονται προς το μέρος της και το ακροατήριο να προσπαθεί να τους εμποδίσει φωνάζοντας να μην την πλησιάζουν.

Ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Η Ζάκι ζει, τσακίστε τους ναζί», «Στην Ομόνοια δεν έγινε «ληστεία», μπάτσοι και αφεντικά κάναν δολοφονία».

Αναλυτικά τα γεγονότα όπως μεταδόθηκαν από το ZackieOh Justice Watch 

Γλ: Με όλες αυτές τις σκέψεις τον παραδίδω στην κρίση σας και ζητώ την απαλλαγή του για λόγους που έχουν να κάνουν με το δίκαιο, με τον νόμο και την ηθική. Είχα δεσμευτεί την τοποθέτησή μου να την έχω γραπτώς και να συμπεριληφθεί στην απόφαση και θέλω να παρακαλέσω το σύνολο του δικαστηρίου και αυτό που με άκουσε και αυτό που δεν με άκουσε…

Πρ: Όλοι σας ακούσαμε! Αδικείτε τη σύνθεση, όλοι σας ακούσαμε!

Γλ: Ένα μέλος δεν με κοιτούσε καν. Να σας παρακαλέσω το εξής: Αν το αποτέλεσμα δεν είναι το ευκταίο για την υπεράσπιση, θα υπάρχουν ζητήματα ισχυρισμών κλπ. Προφανώς υπάρχουν πολλά ζητήματα, αύριο έχουμε μια άλλη αγόρευση, πολύ σημαντική… Θα παρακαλέσω να μην δοθεί σήμερα απόφαση.

[Από το κοινό]: Επτά ώρες μιλάτε!

Πρ: Ποιοι είστε εσείς που μιλάτε, με ποιο δικαίωμα; Και ποιος σας είπε ότι μπορείτε να μιλάτε μέσα στο δικαστήριο; Αν έχετε βαρεθεί και κουραστεί, η πόρτα είναι ανοιχτή.

Γλύκας: Και επειδή πρέπει να αναπτύξουμε ισχυρισμούς, το δικαστήριο θα αποφασίσει, θα φτάσουμε πολύ αργά και πρέπει να προετοιμαστώ για άλλη αγόρευση αύριο.

Πρ: Διακόπτουμε για να δούμε τι θα γίνει.

Το δικαστήριο διακόπτει 16:00, μετά την ολοκλήρωση της αγόρευσης Γλύκα, για να συσκεφθεί για τον προγραμματισμό της υπόλοιπης διαδικασίας.

Συνέχιση της διαδικασίας: 16:07

Πρόεδρος: Δυστυχώς δεν μπορούμε Ιούνιο. Πάμε Ιούλιο, 10/7, ημέρα Τετάρτη, στην αίθουσα Δ120Γ.
[Ένταση από το κοινό]

Ελένη Κωστοπούλου: Έλεος! Δεν αντέχουμε άλλο, κάντε αυτό που πρέπει!
[Από το κοινό]: Αίσχος! [Ένταση]

[Αστυνομικοί πλησιάζουν τη μητέρα του θύματος]

[Από το κοινό]: Κάντε πιο πέρα, μην την πλησιάζετε!

[Φωνές]: Η Ζάκι ζει, τσακίστε τους ναζί / Στην Ομόνοια δεν έγινε «ληστεία», μπάτσοι και αφεντικά κάναν δολοφονία

Εν μέσω έντασης για την εκ νέου καθυστέρηση της διαδικασίας, η έδρα αποχώρησε στις 16:12.