Το υπουργείο Απασχόλησης είχε ανακοινώσει ότι ενέκρινε τις μεταφορές των αργιών για το 2018, και έτσι, η 8η Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας, θα είναι τετραήμερη αργία από τις 8 έως τις 11 Μαρτίου.
 
«Η εβδομάδα 5-11 Μαρτίου περιλαμβάνει μια ημέρα εορτής, καθιστούμε σε όλους σαφές ότι οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου» δήλωσε η γραμματέας εξηγώντας τη μεταφορά αυτή. 
 
Με βάση την ρωσική νομοθεσία το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ορίζει την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, όχι νωρίτερα από 100 ημέρες και όχι αργότερα από 90 ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, ενώ ως ημέρα εκλογών ορίζεται η δεύτερη Κυριακή του μήνα, κατά τον οποίο είχαν διεξαχθεί οι προηγούμενες προεδρικές εκλογές, δηλαδή τον μήνα Μάρτιο.
 
Ο νόμος, πριν το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, προέβλεπε ότι σε περίπτωση που η Κυριακή κατά την οποία πρέπει να διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές, συμπίπτει με επίσημη αργία ή την επόμενη της επίσημης αργίας, είτε η Κυριακή έχει ορισθεί ως εργάσιμη, οι εκλογές διεξάγονται την προηγούμενη Κυριακή.