Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 1142/2016 βούλευμα του, το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη εκτός από τον επιχειρηματία, που μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, τους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργο Κολίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο για απιστία στην υπηρεσία και για απλή συνέργεια σε αυτή τον πρώην αναπληρωτή γενικό γραμματέα Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, αλλά και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ.
 
Όλοι οι εμπλεκόμενοι σχετίζονται με την επίμαχη σύμβαση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, που αφορά τον αποκαλούμενο ηλεκτρονικό πόλεμο, η προμήθεια του οποίου, σύμφωνα με την κατηγορία, ανήλθε σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ, με σημαντική ζημία για το ελληνικό δημόσιο.
 
H εταιρεία του Θ. Λιακουνάκου, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, έλαβε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, αν και το επίμαχο σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, σε χρόνο δηλαδή πριν την υπογραφή της σύμβασης.
 
Οι εφέτες, με το βούλευμα τους, κρίνουν πως δεν πρέπει να γίνει κατηγορία για επιμέρους πράξεις κατά των τριών στελεχων του ΥΠΕΘΑ.
 
Η κρίση του Συμβουλίου είναι αντίστοιχη με την εισήγηση της εισαγγελέα εφετών, Γεωργίας Τσατσάνη, που ζητούσε να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 18 άτομα. Το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση, διατάσσοντας όμως την παύση οριστικά της ποινικής δίωξης κατά του Ζ. Ανδρουλάκη λόγω θανάτου. Έτσι για την υπόθεση του συστήματος Sonak θα λογοδοτήσουν 17 εμπλεκόμενοι.