Το ύψος του χιονιού δημιούργησε προβλήματα και στη διανομή του φαγητού μέσω του catering. Οι δρόμοι απροσπέλαστοι και χρειάστηκε η συνδρομή του δήμου. Για τους σεισμόπληκτους που ζουν στα χωριά κινητοποιήθηκαν οι συγγενείς των διανομέων των συσσιτίων. Στους οικίσκους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης.
Οι θερμάστρες που ήταν σε αποθήκες του δήμου δεν επαρκούσαν για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των σεισμόπληκτων και η δύσκολη πρόσβαση στον χώρο ήταν πρόσθετο εμπόδιο. Τελικά κινητοποιήθηκαν η Περιφέρεια, ο Σύλλογος των Σεισμοπλήκτων «Ελπίδα», η φιλανθρωπική οργάνωση «Αγάπη», προμηθεύτηκαν και μέσω δωρεών θερμαντικά σώματα και τα παραχώρησαν στους σεισμόπληκτους γιατί ο χιονιάς καλά κρατεί.
Οι συχνές διακοπές ρεύματος είναι ένα πρόσθετο εμπόδιο και έτσι παρουσιάστηκε η ανάγκη και για γεννήτριες. Η ΔΕΗ παραχώρησε γεννήτρια μόνο στον μεγαλύτερο καταυλισμό του Αρκαλοχωρίου και όχι στους μικρότερους που υπάρχουν διάσπαρτοι στα χωριά. Οι κάτοικοι είναι οργισμένοι γιατί το «επιτελικό κράτος», παρά τις προβλέψεις των επιστημόνων και τις συνεχείς υπομνήσεις των ίδιων των σεισμόπληκτων, αγνόησαν τις ανάγκες αυτών που ζουν σαν να είναι σε προσφυγικό καταυλισμό.
Αν στη δύσκολη αυτή καθημερινότητά τους προστεθεί και η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων και η αβεβαιότητα για την αποχώρηση από τους οικίσκους, η ζωή στους καταυλισμούς γίνεται τραγική. «Είμαστε σε επιφυλακή για να βοηθήσουμε τους σεισμόπληκτους» δήλωσε στην ΑΥΓΗ ο Μάρκος Κοκκολάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμόπληκτων Πεδιάδος Αρκαλοχωρίου.