«Τον προσηλυτισμό  δεν τον βλέπουμε πρώτη φορά στα σχολεία. Θυμίζω μαθητικές οργανώσεις όλων των παρατάξεων… » είπε ο Στέλιος Πέτσας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega με τους δημοσιογράφους να τον διακόπτουν λέγοντας πως δεν είναι το ίδιο όλες οι οργανώσεις με το να είσαι ακροδεξιός και τον υπουργό να επιμένει σε ένα γενικότερο ζήτημα «πολιτικοποίησης».

Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που η κυβέρνηση κρατά ίσες αποστάσεις, χαϊδεύοντας εμμέσως πλην σαφώς την άκρα δεξιά.

Αναφορικά με το ζήτημα των παρελάσεων, «κανονικά θα γίνουν οι παρελάσεις και οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη ενόψει της 28ης Οτκωβρίου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας ότι «επιτρέπονται λόγω του ότι 6 εκατομμύρια πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ μαζί με αυτούς που νόσησαν, φτάνουν τα επτά εκατομμύρια όσοι έχουν ανοσία». Θυμίζουμε πως και ο Μάκης Βορίδης διαμήνυσε ότι θα διεξαχθούν οι σχετικοί εορτασμοί, ενώ ο Θάνος Πλεύρης δεν έδωσε σαφή απάντηση. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου με Ματίνα Παγώνη και Νίκο Τζανάκη να είναι κάθετα αντίθετοι σ’ αυτούς τους εορτασμούς «αν θέλουμε να κάνουμε Χριστούγεννα».

Σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη, ο Στ. Πέτσας τόνισε πως αναμένονται νέες και «μεγαλύτερες» ελευθερίες στους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενισχύοντας ουσιαστικά τον κοινωνικό αυτοματισμό, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα των εμβολιασμένων. Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο που θα ανακοινωθεί αύριο».