Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο Τζιμ Ρις δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την τριμερή συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου -Ισραήλ  σχετικά με τη συμφωνία για τη δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, λέγοντας πως «ο νόμος EastMed Act ενισχύει το ήδη εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας. Είναι κρίσιμο για τις ΗΠΑ να έχουμε ένα κοινό και αφοσιωμένο σύμμαχο όπως η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο όλων των εποχών εκθειάζοντας την προηγούμενη αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση. «Οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα βρίσκονται στο καλύτερο σημείο όλων των εποχών», σημειώνοντας ότι «η θετική ροπή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ξεκίνησε με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά συνεχίστηκε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Εύσημα των ΗΠΑ προς την Ελλάδα που είναι «η πιο πιστή σύμμαχος»

Πρόσθεσε  πως πάντα υπάρχουν τρόποι βελτίωσης της «φανταστικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ», και εκφράζει την ελπίδα «η Ελλάδα να φθάσει στο σημείο να δαπανά 20% του αμυντικού της προϋπολογισμού για εξοπλιστικές δυνατότητες που θα διασφαλίζουν την ετοιμότητά της».

Αναφερόμενος στη συμφωνία Άγκυρας – ΚΕΕ για τον ορισμό θαλάσσιων ζωνών, κατά παράβαση των όσων ορίζει το διεθνές δίκαιο, ο Ρις απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση και αρκέστηκε να μιλήσει για την ανησυχία του σχετικά με ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν νομίζω ότι η απόφαση της Τουρκίας να αναπτύξει στρατεύματα στη Λιβύη θα πετύχει τον σκοπό της κυρίαρχης, σταθερής και ευημερούσας Λιβύης. Επιπλέον ανησυχώ ότι η απόφαση της Τουρκίας να υπογράψει συμφωνίες για τα θαλάσσια σύνορα και τη στρατιωτική συνεργασία με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν θα επηρεάσει αρνητικά μόνο τη Λιβύη, αλλά θα αναζωπυρώσει εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».