Σύμφωνα με δημοσίευμα του dailythess, ο εισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ζητώντας να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε για τη διαχείριση τεσσάρων διαμερισμάτων (200 τ.μ. το καθένα) στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του ΑΠΘ μέσω κληροδοτήματος.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στη καταγγελία η Σύγκλητος του ΑΠΘ αποδέχτηκε πρόταση της Επιτροπής Διαχείρισης Κληροδοτημάτων να αξιοποιηθούν τα συγκεκριμένα ακίνητα μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης διάρκειας 35 ετών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έπειτα από σχετική πρόσκληση που έγινε το έργο ανατέθηκε σε συγκεκριμένη εταιρεία με την οποία υπογράφηκε σύμβαση, σύμφωνα με την οποία το πανεπιστήμιο θα εισέπραττε μηνιαίο ενοίκιο 200 ευρώ για το καθένα από τα τέσσερα διαμερίσματα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα συγκεκριμένα διαμερίσματα, η αντικειμενική αξία των οποίων ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ, απέφεραν συνολικά έσοδα στο πανεπιστήμιο περίπου 50.000 ευρώ καθώς ήταν μισθωμένα σε τιμές τετραπλάσιες απ’ αυτές που συμφωνήθηκαν με την εταιρεία που ανέλαβε την αξιοποίησή τους.