Στο νοσοκομείο οδηγήθηκε 8χρονος μαθητής μετά το συστηματικό και άγριο bullying που δεχόταν από συμμαθητές του. Ο πατέρας του παιδιού, όπως δημοσιεύει το Alfavita, υποστηρίζει ότι ο μικρός μαθητής δεχόταν εκφοβισμό επί δύο χρόνια από ομάδα τριών παιδιών, με την κατάσταση να μην βελτιώνεται παρά τις συνεχείς κρούσεις του γονέα στον διευθυντή του σχολείου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής.

Οι ξυλοδαρμοί ήταν καθημερινοί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής, ο μικρός δέχτηκε ξανά επίθεση από την ομάδα των τριών, κάτι το οποίο τον οδήγησε στο νοσοκομείο.

Το Σάββατο, ο 45χρονος πατέρας του παιδιού πήγε στο Τμήμα της Μεταμόρφωσης και κατέθεσε μήνυση εναντίον των γονέων των τριών αγοριών, του διευθυντή του σχολείου και του στελέχους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Βορείου Τομέα Αθηνών.

«Αποφάσισα να πάω στην Αστυνομία γιατί η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο. Έκανα μήνυση για να προστατεύσω το παιδί μου φοβούμενος για τα χειρότερο. Εδώ και δυο χρόνια το εκπαιδευτικό σύστημα παρουσιάζει μια απίστευτη αναλγησία και ανικανότητα να ανταποκριθεί σε αυτά τα συμβάντα. Έφθασα σε σημείο να πηγαίνω μέρα παρά μέρα στον διευθυντή να του κάνω παράπονα να μεταφέρει την κατάσταση αυτή στους γονείς των παιδιών και τελικά να μην γίνεται τίποτα. Αγανάκτησα.

Τον Οκτώβριο έκανα μια καταγγελία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Βορείου Τομέα. Έχω όλα τα e-mail στα οποία παραθέτω όλα τα περιστατικά. Και έκανα υπομονή. Όμως αυτό που δεν μπόρεσα να αντέξω ήταν την Παρασκευή, όταν είδα το παιδί μου να έρχεται στις 10 το βράδυ και να μου λέει με παράπονο «μπαμπά πονάω». “Γιατί πονάς παιδί μου;” τον ρωτώ “γιατί με χτύπησε ο (σ.σ αναφέρει το όνομα) από πίσω στο νεφρό”.

Παίρνω αμέσως τον παιδίατρο και μου λέει ότι αν το παιδί μου το έχουν χτυπήσει στον θώρακα δεν είναι κάτι, αν όμως τον έχουν χτυπήσει στον νεφρό και και εξακολουθεί να πονάει από το πρωί, είναι πιο σοβαρό και υπάρχει περίπτωση να έχει πάθει αιμορραγία. Αμέσως καλώ τον διευθυντή και τον ρωτώ αν έγινε το συμβάν. Και τον κάλεσα μέσα στη νύχτα γιατί είμαι ένας άνθρωπος που θέλω να εξετάζω με λεπτομέρειες μια κατάσταση. Ήθελα να δω αν έφταιγε ο γιος μου. Και στην προκειμένη δεν έφταιγε το παιδί μου. Και μου απαντά ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό. Όμως του λέω ότι το παιδί πονάει και θα το πάω στο νοσοκομείο όπως και το έκανα. Τον εξέτασε παιδοχειρουργός, τον ψηλάφησε, υπήρχε ένα μυικό άλγος, παραπεμφθήκαμε στον ορθοπεδικό, έγινε και μια γενική ούρων για να διαπιστωθεί αν υπήρχε αιμορραγία. Ευτυχώς δεν υπήρχε αιμορραγία μόνο πόνος και επιστρέψαμε» δηλώνει ο πατέρας του θύματος.