Ο κ. Βούτσης ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο για το τελευταίο νομοσχέδιο σχετικά με την αποκατάσταση δημοκρατικών δικαιωμάτων στον χώρο της δημόσιας διοίκησης και την αυτοδιοίκηση, καθώς και για τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο κύμα των προσφύγων και των μεταναστευτικών ροών.
 
«Την ίδια ώρα που διαπραγματευόμαστε ως κυβέρνηση και ως χώρα προσπαθούμε να κάνουμε σημαντικές τομές και στον χώρο της δημόσιας διοίκησης και στην αυτοδιοίκηση και στην αντιμετώπιση του μεγάλου κύματος των προσφύγων και των μεταναστευτικών ροών και για το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Κάνουμε αρκετά πράγματα και θα ήθελα να σας ενημερώσω, γιατί θεωρείστε και πρύτανης αυτών των διαδικασιών διαχρονικά».
 
Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως το θέμα της αυτοδιοίκησης το ξέρει πολύ καλά και ότι εδώ και χρόνια κουβαλάει μεγάλα βάρη, τα οποία είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να ληφθούν υπόψιν.
 
Βασικό όπλο της αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων είναι η αλληλεγγύη όλων των δράσεων που πρέπει να υπάρξουν τώρα.