Το περασμένο έτος είχε και πάλι κατατεθεί το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο ΣτΕ, αλλά το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου το έκρινε μη νόμιμο.

Συγκεκριμένα, κρίθηκαν μη νόμιμες βασικές διατάξεις του διατάγματος όπως είναι η   δημιουργία 100 νέων μονοκατοικιών («καμπάνες»), η κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου, κ.λπ. ενώ είχε επισημανθεί ότι απαγορεύεται, «η λήψη μέτρων που επιφέρουν την επιδείνωση των όρων διαβιώσεως και την υποβάθμιση του υπάρχοντος φυσικού ή του προβλεπόμενου από την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία οικιστικού περιβάλλοντος».

Κατόπιν αυτού, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επανακατατέθηκε στο ΣτΕ για νέα νομοπαρασκευαστική  επεξεργασία.

Μέσα σε αυτό περιγράφεται η πολυτελής αναβάθμιση της περιοχής (έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ, τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και καθορισμός χρήσεων γης και όρων δόμησης) σε έκταση 301.864,99 τετραγωνικά μέτρα.

Ξενοδοχεία και καμπάνες

Κάθε ζώνη προορίζεται για διαφορετικές χρήσεις και μεταξύ άλλων προβλέπει:
Ξενοδοχεία, καμπάνες, τουριστικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, αναψυκτήρια, σνακ-μπαρ, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, αίθουσες, ελικοδρόμιο, πάρκινγκ και κήπους.

Προβλέπει, επίσης, ειδική είσοδο για τον ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα που υπάρχει στην έκταση.