Καζάνι που βράζει το εσωτερικό μέτωπο στην Τουρκία,  με αφορμή τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κατάσταση της οικονομίας, με την τουρκική λίρα να κατρακυλά όλο και περισσότερο. Αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορείται από την αντιπολίτευση για την απώλεια 159 τόνων χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα. Μάλιστα, η αντιπολίτευση ζητά και εκλογές.

Πρόκειται για υπόθεση που έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά το σκάνδαλο με τα 128 δισεκατομμύρια δολάρια, που επίσης «εξαφανίστηκαν» από την κεντρική τράπεζα. Την ερώτηση για το πού βρίσκονται οι τόνοι χρυσού κατέθεσε βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, που ζητά να μάθει από τον υπουργό Οικονομικών πού πήγαν αυτές οι ράβδοι χρυσού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του OPEN στην Τουρκία, Μαρίας Ζαχαράκη,το εσωτερικό της Τουρκίας έχει «πάρει φωτιά», με τον πρόεδρο της γείτονος χώρας να στριμώχνεται από παντού. Ενώ παλιότερα οι συζητήσεις γύρω από την Τουρκία αφορούσαν στις εξωτερικές επαφές της με ΗΠΑ και ΕΕ, πλέον στο επίκεντρο βρίσκονται οι εσωτερικές της σχέσεις.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά το ίδιο ρεπορτάζ, φαίνεται δυσαρεστημένος από την κατάσταση, ενώ μάλιστα και τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα του ποσοστό 27%, περίπου το μισό από αυτό που συγκεντρώνει εκλογικά. Επίσης, εσωκομματικά ζητήματα τον απασχολούν, καθώς ούτε με τους υπουργούς του είναι ευχαριστημένος. Μάλιστα, ζήτημα υπήρξε με τον υπουργό Υγείας για το θέμα των εμβολίων, καθώς δήλωσε πως δεν υπήρχαν εμβόλια για τη δεύτερη δόση, με τον Ερντογάν να προσπαθεί να καθησυχάσει τον κόσμο διαψεύδοντας τον υπουργό του.