Κατά τη συνέχιση της εκδίκασης με τους σχολιασμούς των δικηγόρων των χρυσαυγιτών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, αμφισβητήθηκε το περιεχόμενο των καταθέσεων των μαρτύρων στις συσχετιζόμενες υποθέσεις που εξετάστηκαν από το δικαστήριο τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Παράλληλα, υπέβαλαν ένσταση στο δικαστήριο για τον τρόπο κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων.
 
Συγκεκριμένα, η υπεράσπιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή Γιώργου Γερμενή, απαίτησαν από το δικαστήριο να αποφασίσει τη φυσική παρουσία των τεσσάρων προστατευόμενων μαρτύρων στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι «η γνωστοποίηση των στοιχείων του μάρτυρα κατ’ άρθρο 217 ΚΠΔ είναι αναγκαίο στοιχείο για μια δίκαιη δίκη».
 
Σημειώνεται πως, από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης είχε τις προηγούμενες ημέρες προσκομίσει στο δικαστήριο, δήλωση της πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, την οποία είχε αναπτύξει και με αυτήν καλούσε τους προστατευόμενους μάρτυρες να νικήσουν το φόβο τους, και να προσέλθουν αυτοβούλως να καταθέσουν επώνυμα στο δικαστήριο. Μάλιστα, αντίστοιχες δηλώσεις κατέθεσαν την Παρασκευή και οι υπόλοιποι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής, γνωστοποιώντας πως διαφορετικά θα απέχουν της υποβολής ερωτήσεων.
 
Όπως σημειώνεται, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης υπογράμμισε στο δικαστήριο ότι δεν υπάρχει ταύτιση του αιτήματος της πολιτικής αγωγής με την ένσταση των συνηγόρων των κατηγορούμενων, τονίζοντας ότι «όχι μόνο δεν υπάρχει ταύτιση αλλά απόλυτη αντίθεση στη δήλωσή μας και στο αίτημα της υπεράσπισης. Είναι μέρος του modus operandi της οργάνωσης η εκδίκηση. Έχουμε υπόψη σειρά πραγματικών περιστατικών σχετικών. Υπάρχει πιθανότητα εκδίκησης».
 
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να γίνει γνωστή στη συνεδρίαση της Δευτέρας, αφού προηγηθεί η εισαγγελική πρόταση.